• BIST 110.022
  • Altın 366,943
  • Dolar 6,7790
  • Euro 7,6701
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C

ATB geleceğin şeflerine tadım eğitimi verdi

ATB geleceğin şeflerine tadım eğitimi verdi
Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli, tarafından sosyal sorumluluk kapsamında Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde farkındalık eğitimi düzenlendi.

Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli, tarafından sosyal sorumluluk kapsamında Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde farkındalık eğitimi düzenlendi.

Eğitim okul öğretmenleri, yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerin yanı sıra Ziraat Odası Başkanı ve ünlü modacı Nail Yurdakul'unda aralarında olduğu 55 kişiye verildi.

Tadım paneli Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu tarafından katılımcılara, zeytinyağının sınıflandırılması, kaliteyi etkileyen faktörler, zeytinin işlenmesi ile duyusal tadım metodu, zeytinyağının negatif ve pozitif özellikleri konuları hakkında eğitim verildi.

Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları Gözde Şahin Kapankaya, Barış Şenol ve Aysun Uğur tarafından, iki olumlu özellikli, dört kusurlu zeytinyağı olmak üzere altı numunenin duyusal analizi tadım yapılarak anlatıldı.

Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli tarafından eğitimin her yıl 12. Sınıf yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilere geleneksel olarak verilmesi planlandı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur yaptığı açıklamada, "Uluslararası Zeytin Konseyinden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları tarafından, Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen farkındalık eğitimimiz ile "doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği" eğitim verilerek ve tadım yaptırılarak anlatıldı. Eğitime katılım sağlayanlar, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirilerek, tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ve kişi başı düşen iç tüketim miktarının artmasına katkıda bulunulacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim