• BIST 10102.88
  • Altın 2397.363
  • Dolar 32.377
  • Euro 34.6839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

"Ardahan Nüfusu Kadar İnsanımızı Sigaradan Kaybediyoruz"

"Ardahan Nüfusu Kadar İnsanımızı Sigaradan Kaybediyoruz"
Ardahan Valisi Ahmet Deniz, "Türkiye'de yaklaşık 110 bin kişi sigaradan kaynaklı hastalıklardan ölüyor. Ne demek bu, bir Ardahan nüfusu kadar insanımızı...

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, "Türkiye'de yaklaşık 110 bin kişi sigaradan kaynaklı hastalıklardan ölüyor. Ne demek bu, bir Ardahan nüfusu kadar insanımızı sigaradan kaybediyoruz. Ardahan bir çok konuda örnek olduğu gibi sigara bırakma konusunda da örnek olacaktır" dedi.

Vali Deniz, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla valilikte yapılan etkinliğe katıldı. Önlenebilir bir hastalık olmasına rağmen dünyada her 8 saniyede bir insanın sigaradan dolayı öldüğünü, Türkiye'de de bir yılda yaklaşık 110 bin insanın sigaradan kaynaklı hastalıklardan öldüğüne dikkat çeken Vali Deniz, "Sigarayla mücadele niçin önemli? Dünyada her 8 saniyede bir insan sigaradan kaynaklı hastalıklardan ölüyor ve bu önlenebilir bir hastalık. Türkiye'de yaklaşık 110 bin kişi sigaradan kaynaklı hastalıklardan ölüyor. Ne demek bu, bir Ardahan nüfusu kadar insanımızı sigaradan kaybediyoruz. Korkunç bir şey. Önlenebilir olmasına rağmen bu kayıpları veriyoruz. Çocuklarımız görerek sigaraya başlıyor. Uyuşturucu kullananlar mutlaka daha önce sigara kullanmıştır. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Sağlıklarını kaybediyorlar. Ekonomik olarak ayrıca ciddi kayıpları var. Sigara kartelleri de kar ediyor" ifadelerini kaydetti.

Vali Deniz, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'yi sigara bırakma konusunda en başarılı 3 ülkeden biri olarak gösterdiğine dikkat çekti.

Bunun toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Vali Deniz, "Özellikle kapalı alanlarda sigara içilmemesi yönünde vatandaşlarımıza güveniyoruz. Ardahan bir çok konuda örnek olduğu gibi bu konuda da örnek olacak. Şuan organ bağışında 590 kişiye ulaştık. Türkiye'de nüfusa göre şuan bir numara. En fazla organ bağışında bulunan iliz. Sigara konusunda da en fazla bırakan olalım istiyoruz. Bu konuda Ardahan insanına güveniyorum. Bu nedenle duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VALİ DENİZ'DEN ŞİİRLİ "SİGARA BIRAKMA" UYARISI

Vali Deniz, sigaranın zararını kendi yazdığı şiirle şöyle ifade etti:

"Yıllardır sigara içiyorsun ne oldu,

Zehir gibi nikotin ciğerlerine doldu.

Geleceği ümitle beklerken,

Gül benzin sarardı soldu.

Ah vah desen geri gelmiyor hayat,

Yediklerin tatsız, tuzsuz sanki bayat.

Kaybettiğin sağlığına iyi bak, Sigarayı sen de bırak."

Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise yaptığı konuşmada, "Sayın Valimizin görev yaptığı dönemde sağlıkta ve sporda ciddi bir farkındalık ve mesafe kat edildi. Bu anlamda sayın valimize, sağlık müdürümüze ve personeline ayrıca sigarayı bırakan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Program daha sonra son bir yıl içinde sigarayı bırakanlara hediyelerin verilmesi ile son buldu.

"Ardahan Nüfusu Kadar İnsanımızı Sigaradan Kaybediyoruz"

"Ardahan Nüfusu Kadar İnsanımızı Sigaradan Kaybediyoruz"

"Ardahan Nüfusu Kadar İnsanımızı Sigaradan Kaybediyoruz"

"Ardahan Nüfusu Kadar İnsanımızı Sigaradan Kaybediyoruz"

"Ardahan Nüfusu Kadar İnsanımızı Sigaradan Kaybediyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim