• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C

Antep’in Kurtuluş Mağaralarını Gezdiler

Antep’in Kurtuluş Mağaralarını Gezdiler
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve beraberindeki öğrencilere Şehreküstü Konakları, Savaş Müzesi ve Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynamış mağaraları gezdirdi.

Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olan Şahinbey Belediyesi'nin çalışmaları ilgi çekmeye devam ediyor. Gaziantep'in seçkin üniversitelerinden biri olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan bir grup Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Şehreküstü Konakları, Savaş Müzesi ve Savaş Müzesi'nin altında bulunan mağaraları gezdi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, gezi sırasında Şehreküstü Konakları, Savaş Müzesi ve Kurtuluş Savaşı'na yön veren mağaralarla ilgili bilgiler verdi.

MUHTEŞEM BİR GÖRÜNTÜ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, muhteşem bir çalışma yapıldığını ve ortaya çıkan eserlerin kendisini şaşırttığını belirterek, "Öncelikle Şahinbey'in şuana kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Muhteşem bir savaş müzesi yapmışlar. Ama yerin altına indiğinizde muhteşem bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Yerin üstünden daha fazla bir derinlik ve ayrı bir tarih burada yatıyor. Tabi yerin altındaki bu güzelliği ortaya çıkarmak ve restorasyonunu yapmak hiçte kolay bir iş değil. Bence çok önemli bir hizmet diye düşünüyorum. Gördüğümüz manzara beni oldukça şaşırttı. Tüm şehrin altı sanki tünellerle bir birine bağlı. Burada imalathaneler yapılmış. Su kanalları ve su kuyuları var. Burada bir yaşam oluşmuş. Bunun onda biri yurt dışında olsa çok büyük bir ses getireceğini düşünüyorum. Bu konuda Başkanımız Mehmet Tahmazğolu'na yardımcı ola bilmek için Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Antep’in Kurtuluş Mağaralarını Gezdiler

Antep’in Kurtuluş Mağaralarını Gezdiler

Antep’in Kurtuluş Mağaralarını Gezdiler

Antep’in Kurtuluş Mağaralarını Gezdiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim