• BIST 10101.42
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Antalya’da Unutulan Yöre Ezgileri Hayat Buluyor

Antalya’da Unutulan Yöre Ezgileri Hayat Buluyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel bir marka etkinliğe dönüştürdüğü "Gelenekten Geleceğe Yöremizin Halk Sanatçıları" konseri büyük coşkuya...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel bir marka etkinliğe dönüştürdüğü "Gelenekten Geleceğe Yöremizin Halk Sanatçıları" konseri büyük coşkuya sahne oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Müzesi'nin düzenlediği "Gelenekten Geleceğe Yöremizin Halk Sanatçıları" etkinliği "Yayladan Sahile Uzanan Yerel Seslerimiz" konseri ile Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda Antalyalılarla buluştu. Unutulmaya yüz tutmuş yöre ezgilerini müzikseverlerle buluşturan halk sanatçıları, kimi zaman coşturdu kimi zamansa hüzünlendirdi. Sanat yönetmenliğini Emre Dayıoğlu yaptığı konser büyük beğeni topladı. Konseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanlarından Bekir Kumbul da izledi.

TÜRKÜLER HAYAT BULDU

Türkülerinde yöre güzelliklerini barındıran, Yörük kültüründen izler taşıyan sanatçılara ilgi yoğun oldu. Darbukasıyla Ayşe Aydınlık, sipsisiyle Mehmet Ali Kayabaş, dizinde çaldığı kemanıyla Mehmet Nazlı ve kabak kemanesiyle Şakir Güler, unutulmaya yüz tutmuş türkülere hayat verdi. Kimi zaman Antalyalıların sahneye kadar gelerek eşlik ettiği konser sonrası sanatçılara çiçek takdim edildi.

MARKA OLDU

Kent Müzesi'nde görev yapan Halk Bilimci-Araştırmacı Himmet Cansız, "Biz bu etkinliği Kent Müzemizin konferans salonunda birkaç kişi ile başlattık. Büyüdü kitleselleşti ve bugün Antalya'nın geleneksel bir marka etkinliği oldu. Salonlara sığmıyoruz. Gelecek, geçmişini bilerek, birlikte yürüyenlerindir. Biz de böyle yapacağız, geçmişimizle yürek yüreğe yürüyeceğiz. Bu yürüyüşümüzde bize ve halkın sanatçılarına destek olan Büyükşehir

Belediyemize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Antalya’da Unutulan Yöre Ezgileri Hayat Buluyor

Antalya’da Unutulan Yöre Ezgileri Hayat Buluyor

Antalya’da Unutulan Yöre Ezgileri Hayat Buluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim