• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 14 °C

Akşehir’de “Dünyanın Akıl Hocası’ndan Mesajınız Var” Lansmanı

Akşehir’de “Dünyanın Akıl Hocası’ndan Mesajınız Var” Lansmanı
Konya'nın Akşehir ilçesinde "Dünyanın Akıl Hocası'ndan Mesajınız Var" tanıtım toplantı Nasreddin Hoca fıkralarından esinlenilerek kitapların üzerindeki...

Konya'nın Akşehir ilçesinde "Dünyanın Akıl Hocası'ndan Mesajınız Var" tanıtım toplantı Nasreddin Hoca fıkralarından esinlenilerek kitapların üzerindeki kurdeleler çözülerek gerçekleştirildi.

Akşehir Belediyesi, Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında "Türkiye'nin Kahramanı, Dünyanın Akıl Hocası: Nasreddin Hoca" Projesi ile ilgili olarak bir tanıtım etkinliği düzenlendi. Akşehir Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte Yazar Harun Emre Karadağ tarafından yazılan "Hayatın Tadı, Keşfetmenin Tam Zamanı" ve "Tarifi Bizde (Dünyanın Akıl Hocası'ndan)" kitaplarının tanıtımı yapıldı. Etkinliğe, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Yazar Harun Emre Karadağ, ilçe protokolü, bazı kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Akşehir Belediyesi tarafından yeni yaptırılan tanıtım filmi gösterildi. Film gösteriminin ardından bir konuşma yapan Başkan Akkaya, "Değerlerimizin öneminin arttığı şu günlerde; bizim kendi öz değerlerimizin de ehemmiyeti daha da artmaktadır. Çünkü bizim değerlerimiz de adalet, merhamet, iyilik, sevgi, saygı, vefa gibi insanı insan yapan hasletler bulunurken; başka kültürlere baktığımızda, hırs, benlik, kibir, güç ve para gibi değerler karşımıza çıkar. Onların kahramanları şiddet ve güç peşinde koşarken, bizim kahramanlarımız iyiliği, doğruluğu ve ahlaklı olmayı öğretmeye çalışır. İşte bu kahramanlarımızdan biri de Nasreddin Hoca'dır. Nasreddin Hoca dünyaya verdiği mesajlarla geçmiş ve gelecek arasında köprü kuran; felsefesi, nüktedanlığı, zekası ve kıssadan hisse çıkardığımız fıkralarıyla her çağda konuşulan bir halk bilgesi ve kanaat önderidir. Bu nedenledir ki; Nasreddin Hoca kimi zaman bir psikolog, kimi zaman bir sosyolog, kimi zaman da bir eğitimci kimliğiyle karşımıza çıkarak günümüz sorunlarının çözümünde bile felsefesiyle bizlere ışık tutar. Bizler de ünü tüm dünyaya yayılmış Nasreddin Hoca'mızdan yola çıkarak gelecek kuşaklarımıza milli değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi aktarmayı amaçlıyoruz. Türkiye'nin Kahramanı Dünyanın Akıl Hocası Nasreddin Hoca projemizle, şu aralar en çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi, saygı, yardımlaşma, özgüven ve dürüstlük gibi nitelikleri yarınımızın temsilcileri çocuklarımıza aşılamaya çalışacağız. Ben inanıyorum ki, projemiz suya düşen taşların giderek büyüyen halkaları gibi gitgide büyüyerek, toplumsal bir farkındalık oluşturacaktır. Bu projenin hayata geçmesinde değerli katkılarını bizlerden esirgemeyen Yazar Harun Emre Karadağ'a da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin'de yaptığı konuşmada, tarihimizde Nasreddin Hoca, Mevlana, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre gibi birçok değerin insanlara değerler eğitimi verdiğine değinerek, "Bu önemli şahsiyetler; Anadolu coğrafyasında yaşayan Müslüman Türk Milletine, insan olmanın gereği olan temel değerleri öğrettiler. Bu ulu kişiler bu coğrafyada kimi şiirleriyle, kimi fıkralarıyla, kimi özlü sözleriyle bize insan olmanın temel değerlerini öğrettiler" diye konuştu.

KİTAPLARIN KURDELELERİ ÇÖZÜLDÜ

Konuşmaların ardından açılış törenlerindeki ve tanıtımlardaki kurdele kesmek adeti yerine, Nasreddin Hoca'nın eşeğe ters binmesi ve göle yoğurt mayalanmasından esinlenerek tanıtılan kitaplara bağlanan kurdeleler törene katılan protokol tarafından çözüldü. Alkışlar arasında gerçekleştirilen kurdele çözülmesinin ardından Yazar Harun Emre Karadağ'a bir plaket verildi.

Tanıtım toplantısının sonunda Yazar Harun Emre Karadağ, kitapları nasıl yazdığını ve kendi yazarlık hayatı hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı. Toplantı Kültür Merkezi Fuaye Salonundaki kokteyl ile sona erdi.

Akşehir’de “Dünyanın Akıl Hocası’ndan Mesajınız Var” Lansmanı

Akşehir’de “Dünyanın Akıl Hocası’ndan Mesajınız Var” Lansmanı

Akşehir’de “Dünyanın Akıl Hocası’ndan Mesajınız Var” Lansmanı

Akşehir’de “Dünyanın Akıl Hocası’ndan Mesajınız Var” Lansmanı

Akşehir’de “Dünyanın Akıl Hocası’ndan Mesajınız Var” Lansmanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim