• BIST 10098.38
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

Akdeniz Kent Konseyi Mahalle Buluşmalarına Başladı

Akdeniz Kent Konseyi Mahalle Buluşmalarına Başladı
Akdeniz Kent Konseyi, yeni başlattığı "Mahalle Buluşmaları" projesi çerçevesinde ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Akdeniz Kent Konseyi, yeni başlattığı "Mahalle Buluşmaları" projesi çerçevesinde ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Karacailyas ve Adanalıoğlu'nda yapılan etkinliklerde, mahalle sakini kadınlar ilkyardım ve acil müdahale konularında bilgilendirildiler.

Mersin'de etkin ve verimli çalışmalar yapan Akdeniz Kent Konseyi, "Mahalle Buluşmaları" projesi ile vatandaşların çeşitli konularda temel bilgilere ulaşmasına aracılık ediyor. Bu çerçevede bir dizi etkinlik düzenleyen Akdeniz Kent Konseyi, ilk olarak Adanalıoğlu'nda daha sonra da Karacailyas'ta mahalle sakinleri ile bir araya gelerek ilkyardım ve acil müdahale konularında bilgi verdiler. Karacailyas ve Adanalıoğlu'nda düzenlenen etkinliğe mahalle sakini kadınların yanı sıra Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanları Ful Uğurhan ve Faik Burakgazi de katıldı.

"MAHALLE EVLERİ OKUL HALİNE GELDİ"

Katılımcılara temel ilkyardım bilgilerini, aynı zamanda kendisi de hekim olan Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Ful Uğurhan verdi. Kent konseylerinin sivil toplum alanında çalışan insanların gönüllülük esasına göre geliştiğini dile getiren Uğurhan, konsey olarak hayata geçirdikleri "Mahalle Buluşmaları" projesi çerçevesinde, mahalle sakini kadınlarla bir araya geldiklerini ifade etti. Uğurhan, "Akdeniz Belediyesi'ne ait bu "mahalle evleri" çok güzel birer okul haline geldi. Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz herhangi bir olumsuzluk karşısında, kazaların sayısını azaltmada ve daha uzun yaşama açısından ne gibi bilgilere ihtiyacımız olduğuna ilişkin bilgi aktardık. İlkyardım konusunda temel amaçları, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesi, hasta veya yaralının kötüleşmesinin engellenmesi ve iyileştirmeyi kolaylaştırmak için müdahale yapılması olarak özetleyebiliriz. Bu amaçla "Mahalle Buluşmaları" etkinliğimizde ani bayılmalar, kaza sonucu yaralanmalar, soluk borusuna yiyecek kaçması gibi acil durumlarda ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler vermeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda acil müdahale esnasında doğru bilinen yanlışları anlatıyoruz, yanlış müdahalenin insanlara daha büyük zarar verebileceği konusunda katılımcılara hatırlatmalarda bulunuyoruz. Çok da faydalı bir eğitim olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bu çalışmaya esas teşkil eden bilgilerin çok özenle seçildiğini ve üzerinde ciddi görüşmeler yapmak suretiyle hazırlandığını kaydeden Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi,

etkinliğe katılan 50 civarındaki mahalle sakininin uzun vadeli olarak yararlanabileceği bilgiler vermeye çalıştıklarını söyledi. Katılımcıların sorularıyla interaktif bir boyut kazanan "Mahalle Buluşmaları" projesini önemsediklerini de vurgulayan Burakgazi, önümüzdeki günlerde kentin farklı mahallelerindeki toplum merkezleri ve mahalle evlerinde etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Akdeniz Kent Konseyi Mahalle Buluşmalarına Başladı

Akdeniz Kent Konseyi Mahalle Buluşmalarına Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim