• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

AK Parti, CHP Ve MHP Rusya İçin Bir Araya Geldi

AK Parti, CHP Ve MHP Rusya İçin Bir Araya Geldi
Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) başkanlığını yürüttüğü Tarım Konseyi, Rusya krizini değerlendirmek üzere toplandı.

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) başkanlığını yürüttüğü Tarım Konseyi, Rusya krizini değerlendirmek üzere toplandı.

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Devrim Kök, Mehmet Günal, Deniz Baykal, Niyazi Nefi Kara, Mustafa Köse, Mustafa Akaydın, Hüseyin Samani, Çetin Osman Budak'ın katıldığı toplantıya, Konsey yönetiminde olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Ziraat Mühendisleri Odası ikinci başkanı Dursun Büyüktaş, icra kurulu, danışma kurulu ve Konsey üyeleri katıldı.

BÜTÜN PARTİLER SORUNU HALLETMEK İÇİN EL ELE KOL KOLA BURADA

Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, konseyin Rusya sorununun etkilerinin kısa, orta ve uzun vadede çözümü için hazırladıkları tarım raporunu değerlendirmek üzere toplandığını bildirdi. Geniş katılımla gerçekleşen toplantıya katılanlara teşekkür eden Çandır, "Bugün bir ilk gerçekleştiriyoruz, tüm siyasi partilerin milletvekilleri parti ayrımı gözetmeksiniz bir sorunu değerlendirmek için el ele kol kola burada. Antalya için hepimiz bir araya gelmiş bulunuyoruz. Antalya için özlenen ve beklenen bir tablo. Umuyoruz ileriye dönük iyi bir başlangıç olur. Sadece tarımla ilgili değil kentimizin ekonomik sorunlarıyla ilgili bir araya gelmeleri daha da ileriye götürürüz" diye konuştu. Antalya milletvekilleri aracılığıyla hazırlanan raporu Başbakana ve ilgili bakanlıklara iletme hedefinde olduklarını kaydeden Çandır, "Antalya'nın temel taşı olan sektörlerden tarımın, tarım çatısın altındaki üreticinin, ihracatçının, tüccarın kırılmakta olan direncinin güçlendirilmesi ve geleceğe yönelik gelişimi için çaba sarf edeceğimizi umuyorum" dedi.

Antalya Valisi Muammer Türker, birliktelik görüntüsünden duyduğum memnuniyeti ifade ederken, "Aynı gemide olduğumuzun bilinciyle, sorunun çözümüne yönelik odaklanmamız son derece memnuniyet verici" dedi. Toplantıda, milletvekilleri partileri adına söz aldı. CHP Antalya Milletvekili, Deniz Baykal, birlikte hareket ederek krizin olumsuz etkilerinin aşılabileceğini söylerken, "Bunu gerçekleştiren Tarım Konseyi'ne teşekkür ediyorum. Bu talihsizlikten olumlu sonuç çıkarmamız, tarımsal üretime ciddi şekilde eğilmemiz lazım" dedi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Tarım Konseyi'nin davetiyle Rusya krizinin etkilerini aşmak üzere bir araya geldik umarız bundan sonra da bir arada olacağız" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, "İktidar ve muhalefetin burada olması çok güzel ve özlenen tablo. Buna vesile olan Tarım Konseyi'ne teşekkür ediyoruz. Bir sorunun etrafında kenetlenip çözüm aramak umut verici" dedi.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerin ardından siyasi partilerden birer milletvekili, hazırlanan raporun Meclis ve Hükümet gündemine taşınması için görevlendirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim