• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

7. Ayvalık Tiyatro Festivali başlıyor

7. Ayvalık Tiyatro Festivali başlıyor
Ayvalık Belediyesi Kültür Sanat Etkinleri kapsamında 7. Ayvalık Tiyatro Festivali bugün başlıyor.

Ayvalık Belediyesi Kültür Sanat Etkinleri kapsamında 7. Ayvalık Tiyatro Festivali bugün başlıyor.

Gelenekselleşen Ayvalık Tiyatro Festivali bu yıl, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Sanat Derneği, (ASD), Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) tarafından hazırlandı. Festival, 3 Mayıs 2016 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak. Festival Yürütme Kurulu çalışmalarına dernek üyelerinin yanı sıra Ayvalık'taki birçok kurum ve kuruluşun özverili katkıları da göze çarpıyor.

Üç çocuk oyunu, on iki yetişkin oyunu, söyleşiler ve atölye çalışmaları ile dolu programın Ayvalık halkına tiyatro ziyafeti yaşatacak. Amatör grupların yanı sıra İstanbul Devlet Tiyatrosu da festivalde "Sevgili Hayat" oyunu ile yer alacak. Çocuk oyunları okul salonlarında gösterilerini sunacak. Tiyatro ve sinema sanatçıları Füsun Kostak, Sennur Nogaylar, Orhan Aydın, Hikmet Karagöz'ün yanı sıra çocuk tiyatrosu yazarı Nilbanu Engindeniz de festivale katılacak. Kıyı Ege Tiyatrolar Birliğinden Metin Güler, O.Uğur Mamuk'ta söyleşi ve oyunculuk atölyesi ile festivalde yer alacak. Bu yıl ilk düzenlenecek olan festivalin sürprizlerinden biri de tiyatro sahnelerine yıllarını vermiş sanatçı Suna Keskin'e Tiyatro Emek Ödülü verilecek. Festival, 29 Nisan 11.30'da At Arabacıları Meydanı'ndan başlayan kortej yürüyüşü ve Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle başladı.

Bu gösterilerde festivalin teması olarak belirlenen "Yaşama Tiyatro İle Dokunun" Tiyatro Objektif'in genç oyuncuları tarafından sokak tiyatrosu olarak sahnelenecek. Ayvalıklı Genç Müzisyenler ile Erkan-Uğur ikilisinden mini bir konserde sanatseverle buluşacak. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Ayvalık uzun yıllardır kültür ve sanat şehri olarak anılmaktadır. Görsel özellikleri bakımından sinemaya da uzun yıllar sahne olmuş, olacaktır. Tiyatro da uzun yıllar insanların bilinçlenmesi adına en etkili kitle iletişim araçlarından biri. Tiyatronun önemini çok biliyoruz. Sanatın her dalına desteğimiz sürecek." dedi.Cihan

7. Ayvalık Tiyatro Festivali başlıyor

7. Ayvalık Tiyatro Festivali başlıyor

7. Ayvalık Tiyatro Festivali başlıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim