• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

3 Ocak Kurtuluş Müsabakaları Dolu Dolu Geçti

3 Ocak Kurtuluş Müsabakaları Dolu Dolu Geçti
Mersin'in 94. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen müsabakalarda, il içi ve il dışından katılan sporcular dereceye girebilmek için...

Mersin'in 94. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen müsabakalarda, il içi ve il dışından katılan sporcular dereceye girebilmek için mücadele etti.

Atletizmden bisiklete, futboldan briçe kadar farklı branşlarda düzenlenen müsabakalar, heyecanlı çekişmelere sahne oldu. Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği bisiklet turu, Adnan Menderes Bulvarı'nda gerçekleştirildi.

Kurtuluş programı kapsamında 95 sporcunun katılımı ile gerçekleşsen bisiklet turnuvasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın birlikte start verdiği yarışa, Mersin'den katılan sporcuların yanı sıra İran, Belçika, Gaziantep, Hatay, Adana ve Karaman'dan gelen sporcular katıldı. Müsabaka sonunda ter dökerek dereceye giren yarışmacılar, kupa ve madalyalarını Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel'den aldı.

Kutlamalar kapmasında düzenlenen Kros Müsabakaları da Adnan Menderes Bulvarı Beşiktaş Meydanı'nda gerçekleşti. 47 sporcunun katıldığı koşuda sporcular dereceye girerek, kupa alabilmek için yarıştı. Kıyasıya geçen yarışta ter döken sporculardan ilk altıya girenlere madalya verilirken, yarışı birincilikle bitirenlere kupaları takdim edildi.

Yine kutlamalar kapsamında yapılan Trap Müsabakaları ise Erdemli Atış Poligon'unda gerçekleştirildi. Müsabakalara Adana, Konya, Osmaniye'den olmak üzere toplam 38 sporcu ve 10 kulüp katıldı. Yarışlarda Büyük Erkek kategorisinde Oğuz Ünaldı (Seyhan Atıcılık Spor Kulübü) birinci, Mehmet Özel (Mavi Deniz Spor Kulübü) ikinci, Mehmet Çiftçi (Mavi Deniz Spor Kulübü) ise üçüncü oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Briç Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Briç Turnuvası, Yenişehir Briç Kulübü'nde gerçekleşti. Mersin'den katılan sporcuların yanı sıra Tarsus ve Adana'dan da katılımcıların olduğu turnuvaya 96 kişi katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel'in de katıldığı turnuvada, birinci ve ikincilere kupa, üçüncülere ise madalya verildi.

Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen ve 24 resmi kurumun futbol takımlarının katıldığı 3 Ocak Kurtuluş Kupası Futbol Turnuvası tamamlandı. Geçen senenin namağlup şampiyonu Mersin Büyükşehir Belediyesi futbol takımı, grubunda 6 maçta 6 galibiyet alarak çeyrek finalde

Deniz Kartalları'nı ve yarı finalde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nü farkla yenerek finale adını yazdırdı. Final maçlarının 3 Ocak'ta gerçekleştirildiği turnuvada, Mersin Cezaevi Müdürlüğü ile karşılaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi elde ettiği başarıyı sürdürerek kupanın sahibi oldu.

3 Ocak Kurtuluş Müsabakaları Dolu Dolu Geçti

3 Ocak Kurtuluş Müsabakaları Dolu Dolu Geçti

3 Ocak Kurtuluş Müsabakaları Dolu Dolu Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim