• BIST 10095.08
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

3. Kariyer Ve İstihdam Günleri Başladı

3. Kariyer Ve İstihdam Günleri Başladı
Bartın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Kariyer ve İstihdam Günleri'nde öğrenciler, sektör temsilcileri ve kariyer yönetimi...

Bartın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Kariyer ve İstihdam Günleri'nde öğrenciler, sektör temsilcileri ve kariyer yönetimi alanında uzman kişilerle buluştu.

Bartın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, "3. Kariyer ve İstihdam Günleri" başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, işsizlik sorununa değinerek, "Türkiye'de işsizlik yüzde 11 civarlarında olduğunu biliyoruz. Bartın'da da işsiz sayısı 6 bin 600 dolaylarındadır. İşe başvuran kişi sayısı 4 bin 400 iken İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen kişi bin 700 sayısındadır. Geriye kalan 2 bin kişi içinde görüşmeler yapılmış, ancak işe yerleştirilememiştir. İŞKUR bir sivil toplum örgütü gibi iş arayanla işçi arayanı bir araya getirmektedir" dedi.

"FİRMALARIMIZ VASIFLI İŞÇİ ARIYORLAR"

Vali Azizoğlu, bireylerin belirli alanlarda kendilerini yetiştirmesinin önemini de vurgulayarak, "Bartın'ın iş noktasında çok cazip bir bölgedir. OSB'de dünyanın önemli otomotiv firmalarına yedek parça üreten fabrikalarımız var. Bu fabrikalarımız yüksek teknolojiyle donatıldığı için vasıflı elemana ihtiyacı var. Bartın'daki fabrikalarımızın hemen hepsi vasıflı işçi noktasında arayışları sürdürürken, vatandaşlarımızın da kendilerini yetiştirmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

"NE OLURSA YAPARIM" DÜŞÜNCESİ ÇOK YANLIŞ"

İş hayatına dair görüşlerini aktaran Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da "Gelişmişlik düzeyleri ne olursa olsun her ülkede işsizlik konusu hep gündemdedir. Bunun için devletler çeşitli politikalar üretmektedir. Ancak herkese düşen bazı görevler vardır. Bizler kendimizi iyi yetiştirmeli ve kaliteli insanlar olmalıyız. "Boş çuvalı ebediyen ayakta tutamazsınız" atasözünden de anlaşılacağı gibi insan dolu olmalıdır. İş hayatında "ne olursa olsun yaparım" düşüncesi kadar yanlış bir durum yoktur. Bugünkü modern dünyada böyle bir düşünce kabul edilemez" dedi.

Rektör Kaplan, üniversitelerin toplumu kalkındıracak bilgiyi ürettiğini de ifade ederek, "Üniversiteler olarak bizler nitelikli eleman yetiştirmek konusunda üzerimize düşeni yapmaktayız. Biz geleceğin dünyasında rekabet gücü yüksek, donanımlı, bilgili, işini şevkle yapan ve o iş için yetiştirilmiş insanlar yetiştiriyoruz. Bu işleri ne kadar iyi yaparsak toplum olarak o kadar kazanırız" diye konuştu.

Etkinlikte, İŞKUR Müdürü Ramazan Erdim ile Bartın Genç İş Adamları Derneği (Bartın GİAD) Başkanı Necmi Balık da tecrübelerini aktardı. Ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır, "Kariyer Yönetimi" adlı bir sunum gerçekleşti. Gün boyu seminerlerin devam ettiği, "Kariyer Günleri" etkinliğinde ayrıca firmalarda kurdukları stantlarla öğrencilere bir araya geliyor.

3. Kariyer Ve İstihdam Günleri Başladı

3. Kariyer Ve İstihdam Günleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim