• BIST 10088.59
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

2016’nın İlk Şampiyonluğu Emine Göğebakan’dan

2016’nın İlk Şampiyonluğu Emine Göğebakan’dan
Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında, Çanakkaleli sporcu Emine Göğebakan...

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında, Çanakkaleli sporcu Emine Göğebakan Türkiye şampiyonuoldu.

Alanya Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen Gençler Türkiye Taekwondo şampiyonasına Türkiye'nin değişik bölgelerinden 70 ilden 1820 sporcu katıldı. Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık "Şampiyonaya yoğun ilgi ve katılım vardı. Kulüpler ve şampiyonaya katılan sporcular bu şampiyonaya çok iyi hazırlanıp tatemiye çıktılar. Bu dev şampiyona bizim için ve tüm iller için çok önem arz etmekteydi. Çünkü burada şampiyon olan sporcular Almanya'da yapılacak olan Uluslararası taekwondo şampiyonasına ve Antalya'da yapılacak olan Turkish Open Uluslararası taekwondo şampiyonasına katılma hakkını kazanmış olacaktı. Yapılan bu önemli organizasyona günde çift antrenman yaparak çok iyi hazırlandık ve çok çalıştık. Bunun karşılığında Emine Göğebakan Türkiye şampiyonu olarak Uluslararası şampiyonalarına katılma hakkını Kazanmış oldu" dedi.

Şampiyonaya 3 sporcuyla katıldıklarını söyleyen Altunışık, "Şampiyonaya Çanakkale taekwondosu olarak üç sporcuyla katıldık. Şampiyonada favori olarak gösterilen bizdik ve iki maçımızı nakavt ile almak kaydıyla yedi maç alan 42 kiloda yarışan Anafartalar spor kulübü sporcumuz Emine Göğebakan Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Sporcum Emine, 2014 yılında Azerbaycan'da yapılan yıldızlar Dünya taekwondo şampiyonasında Dünya üçüncüsü olup Çanakkale'nin spor tarihinde bir ilki yaşatmıştı. Sporcumuz bu yıl bir üst kategori olan. Gençlerde şampiyon oldu. Gençler kategorisinde şampiyon olmak gerçekten zor ama sporcumuz zoru başararak Almanya'ya gitme vizesini almış oldu. Ben sporcumu bu başarılarından dolayı kutluyor daha büyük başarılara imza atacağı inancındayım" dedi.

Emine Göğebakan, Almanya ve Türkiye'de yapılacak olan Uluslararası Şampiyonalarına katılma hakkını kazanmış oldu.

2016’nın İlk Şampiyonluğu Emine Göğebakan’dan

2016’nın İlk Şampiyonluğu Emine Göğebakan’dan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim