• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

'112'lerde taşeron 10 yıl geriye götürür!'

'112'lerde taşeron 10 yıl geriye götürür!'
Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Sağlık Bakanlığı tarafından 112’de şoför olarak çalışmak üzere ülke genelinde ise 3 bin taşeron işçi alımı yapıldığını belirterek, “Taşeron personel sürekli gelişen 112 sistemini 10 yıl geriye götürür. Bu özell

 Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemenin ardından illerdeki sağlık müdürlükleri ambulanslarda çalışmak üzere taşeron şoför alımı ihalelerine çıktı. Ülke genelinde 3 bin taşeron işçi 1 Temmuz itibarıyla ambulansların şoför koltuğuna oturacak.

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sendikada yaptığı basın açıklamasında taşerona kesinlikle karşı olduklarını, yapılan alımların 112’nin özelleştirilmesinin bir ön adımı olarak gördüklerini söyledi. Şu sistemde çalışan ATT ve paramediklerin ambulansları başarıyla kullandıklarını vurgulayan Özdemir, yeni alınacak taşeron personelin göreve başlamasıyla ambulans kazalarında bir artış yaşanacağını belirtti.

”TAŞERON PERSONEL ALINMASI SİSTEMİ 10YIL GERİYE GÖTÜRÜR”

“Acil sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sürdürülmesi zorunlu olan bir hizmettir” diyen Özdemir, şunları söyledi:. “Bu gün gelinen noktada 112 acil sağlık hizmetlerinde taşeron personel alınması sistemi 10 yıl geriye götürecektir.112 acil sağlık hizmetlerinde 2004 yılından itibaren ambulans sürücülüğünü acil tıp teknisyenleri ve paramedikler, layıkıyla yapmaktadır. Sürücülüğü ambulansta öğrenen acil tıp teknisyenleri, bu uğurda onlarca canlar vermiş bir çok meslektaşımız yaralanmıştır. Ambulans kazalarının önlenmesi amacıyla alınan taşeron şoförler hayatlarında hiç ambulansa binmiş midir, hiç ambulans kullanmış mıdır”

”TAŞERONLAŞMA SAĞLIK HİZMETİNE VURULAN EN BÜYÜK DARBEDİR”

112 acil sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğunu kaydeden Özdemir, “3 kişilik sağlık personelinden oluşan ekibe sağlıkla alakası olmayan lise mezunu taşeron personellerin alınması verilen acil sağlık hizmetine vurulan en büyük darbedir. Taşeron alımlarda öncelik acil tıp teknisyeni, paramedik ve diğer sağlık çalışanları alınması gerekirken, düşük ücret nedeniyle alımlara lise mezunu kişiler başlamışlardır.

“Taşeron hizmet alımı bir insan hakkı ihlalidir”

’Farklı hak ve istihdam modelleriyle sağlıkçıların emeği değersizleştirmektedir. “Emeği ucuzlatmak, hizmetin niteliğini ucuzlatmaktır. Sağlıkta böyle bir tasarrufta bulunmaya kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

 

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim