• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Yörüklerden Bayraklı Tepki

Yörüklerden Bayraklı Tepki
Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonuna bağlı dernekler, son günlerde yaşanan terör olayları ve Nevruz ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonuna bağlı dernekler, son günlerde yaşanan terör olayları ve Nevruz ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yörükler ellerinde Türk bayrakları ile yaptığı basın açıklamasında teröre tepki göstererek, Nevruz bayramını kutladılar.

Balıkesir'deki Yörükler Karesi türbesi önünde basın açıklaması yaptı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan basın açıklamasında, terör sonucu şehit olan asker ve polisler anıldı. Nevruz bayramını buruk bir acı ile kutladıklarını söyleyen Balıkesir Lisesi mezunu Yusuf Alfat, Türkiye Cumhuriyeti'nin insanların canına kasteden alçakların oyununu bozacağını söyledi. Alfat yaptığı açıklamada, "Bugün gece ile gündüzün eşitlendiği, tabiatın yeni bir bayramla uyandığı, binlerce yıllık bir gelenek halinde kutlayıp geldiğimiz, barışın, birlik ve beraberliğin, yeniden dirilişin sembolü olan Nevruz günü. Mehteranla, halk oyunlarıyla, Nevruz ateşiyle, örste demir döverek, Türkistan pilavı, boyalı yumurta ve çerez ikram ederek, gençlerimizle birlikte bayraklarımızla, tuğlarımızla yürüyerek bu bayramı geçirecektik. Ancak ülkemizin semalarına çöken kara bulutlar, birlik ve beraberliğimize, ülke bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize kast eden alçakça saldırılar, bombalı katliamlar bu mili sevincimizi ve geleneksel heyecanımızı boğazımızda düğümledi" şeklinde konuştu.

Terör örgütü mensuplarını eleştiren Alfat, "İnsanlıktan nasibini almamış uluslararası güçlerin emrindeki kanlı terör çetelerinin, Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankara'nın Kızılay Meydanı'nda yaptıkları üçünü bombalı katliamın ardından, geçen gün de İstanbul İstiklal Caddesi'nde yine sivil halka karşı 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bombalı katliam, Türk milletini yeniden ve derinden yaralamış, bizleri büyük bir üzüntü ve endişeye sevk etmiştir" dedi.

Acı ve sevinci bir arada yaşadıklarını dile getiren Yusuf Alfat, "Bugün bu meydanda biz, hem bu kanlı katliamların acısını, hem de 101 yıl önce Türk'ün Çanakkale'deki kahramanlık heyecanını ve Nevruz coşkusunu birlikte yaşıyoruz. Buruk bir acı, buruk bir heyecan ve buruk bir coşku içimizi sızlatıyor" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim