• BIST 10123.66
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C

Yılmaz: Erzurum'da son 10 yılda 70 imalatçıdan 10 tanesi ayakta kaldı

Yılmaz: Erzurum'da son 10 yılda 70 imalatçıdan 10 tanesi ayakta kaldı
Konfeksiyon İmalatçıları Derneği Başkanı Fuat Yılmaz, Erzurum'da konfeksiyon imalatçılarının son yıllarda ekonomik nedenlerle kapısına kilit vurduğunu...

Konfeksiyon İmalatçıları Derneği Başkanı Fuat Yılmaz, Erzurum'da konfeksiyon imalatçılarının son yıllarda ekonomik nedenlerle kapısına kilit vurduğunu söyledi. Yılmaz,"Son 10 yılda 70 esnaftan 60'ı iş yerinin kapısına kilit vurdu." dedi.

Teşvikten ve kalkınma ajansı desteklemelerinden yararlanmak isteyen konfeksiyon imalatçıları hükümettin kendilerine sahip çıkmasını bekliyor. İçinde bulundukları çıkmazı anlatan Konfeksiyon İmalatçıları Derneği Başkanı Yılmaz, zor günler yaşadıklarını dile getirdi. Son 10 yılda esnafın dar boğaza girdiğinin ve çoğunun iş yerinin kapısına kilit vurduğuna dikkat çeken Dernek Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 10 yılda odamıza kayıtlı 70 civarında esnafımız vardı. Şu anda kayıtlı üye sayımız 10'a düşmüş durumda. 60'a yakın esnafımızı süreçte kaybettik. Artık yeni konfeksiyon üreticisi iş yerleri açılmıyor. Bu da esnafın çok kötü durumda olduğunu gösteriyor. Geride kalan esnaf da işini küçülttü. Artık konfeksiyon üreticileri atölyelerinde 2 kişiyle iş yapmaya çalışıyor. İmalatçılar olarak kalkınma ajansı ve KOSGEB'den imalatçılara yönelik projeler hazırlayarak bizleri desteklemesini istiyoruz. Ancak bu desteklemeler sadece makine departmanıyla sınırlı kalmayıp hammadde teminini de içermeli. İmalatçı sektör dükkan kapatıyorsa; çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor demektir. Üretimin desteklenmesi için herkes üzerine düşeni yapabilmelidir."

Konfeksiyon ve imalatçılık mesleğinin önünün açılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, aksi halde esnaf sınıfının yok olacağına işaret etti. Zor şartlar altında varlığını sürdürmeye çalışan esnafın 2015 yılından olumsuz etkilendiğine de vurgulayan Fuat Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "2015 yılı beklentilerimizin çok altında geçen bir yıl oldu. Bunların en büyük sebepleri 2015 yılında 2 tane seçim geçirmemiz. Yaşanan terör olayları ve son zamanlarda yaşanan Rusya-Türkiye arasındaki kriz de 2015 yılında tuhafiyeci esnafı çok olumsuz yönde etkiledi. 2015 yılı tuhafiyeci ve tekstil esnafı için boşa geçti. Esnaflardan yüzde 80'i kötü bir sene geçirdiyse yüzde 20'si iyi bir yıl geçirdi diyebilirim. Biz bu gidişatın 2016 yılında düzelmesini ümit ediyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim