• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Yılbaşına kadar doğaz gaza zam yok!

Yılbaşına kadar doğaz gaza zam yok!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "İkinci sondaj gemisinin satın alma işlemleri gerçekleşti. Testleri yapılacak, kısa süre içinde Türk karasularında göreceğiz.'' dedi.

Bakan Dönmez, "İran yaptırımları tek taraflı olarak uygulanmaya başladı. En önemlileri arasında da enerji yer alıyor. Başta komşu ülkeler olmak üzere tüm ülkelerin olumsuz etkileneceğini belirtmiştik. İran'la 5-6 yıllık doğalgaz kontratımız var." dedi.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları

TÜRKİYE'NİN POZİSYONU BELLİDİR

TÜPRAŞ alternatiflere bakıyor. Piyasada akaryakıtla ilgili sıkıntı olmayacak şekilde alternatif arayışlara devam ediyorlar. Sadece İran halkını değil bölge halkını da etkiler. Bu yaptırımların uygulanmayacağını ifade etmiştik. Bunu zaman gösterecek. Türkiye'nin pozisyonu bellidir. Tek taraflı yaptırım sadece İran halkına değil, bölge halkını etkiler.

İKİNCİ SONDAJ GEMİSİNİN SATIN ALMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİ

İkinci sondaj gemisinin satın alma işlemleri gerçekleşti. Testleri yapılacak, kısa süre içinde Türk karasularında göreceğiz. Daha çok Karadeniz'de sondaj faaliyetlerine devam edeceğiz. Doğal gaz ve elektrikte arz güvenliği ile alakalı bir sorunumuz kalmadı.

"YILBAŞINA KADAR ELEKTRİK VE DOĞAL GAZDA ZAM YOK"

Yılbaşına kadar elektrik ve doğal gazda zam yok. Elbette maliyetler düştüğünde bir indirim söz konusu olabilir. Kurdaki düşüş maliyetleri olumlu etkiliyor. Piyasadaki fiyatlar maliyetlere yakın seviyelerde. Rekabet kurumu da bakıyor, inceliyoruz. Doğalgaz fiyatlarını petrol fiyatları tetikliyor. Zaten maliyetlerin altında satış politikası izleniyor. Yılbaşında maliyet düşerse indirim söz konusu olabilir.

Akaryakıtta eşel mobil konusunda pompa fiyatlarının anında yansıması söz konusu olarak ÖTV üzerinden bunu yönetelim dendi. Bugüne kadar da bu uygulama başarılı olarak sürdürüldü. 6 ay sürecinde akaryakıt tüketicisi bu son dalgalanmadan olumsuz etkilenmemiş oldu.

RÜZGARDA YEKA MODELİYLE DEVAM EDECEĞİZ

Hedefimiz Akkuyu'yu 2023'te ülkemize kazandırmak. Sinop'ta Japonlarla işbirliğimiz var. Diğeri de Çinlilerle Trakya lokasyonlu bir projemiz var. Nükleer sürecimiz devam ediyor. Nükleerde uygun koşullar oldukça ilerlemeye devam edeceğiz. Rüzgarda YEKA modeliyle devam edeceğiz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim