• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Yaralı kadına müdahale ederken vurulan sağlık personeli için toplandılar

Yaralı kadına müdahale ederken vurulan sağlık personeli için toplandılar
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Gaziantep Şubesi üyeleri, Cizre'de yaralı bir kadına yardım ettiği esnada ensesinden vurulan ve hayatını...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Gaziantep Şubesi üyeleri, Cizre'de yaralı bir kadına yardım ettiği esnada ensesinden vurulan ve hayatını kaybeden sağlık personeli Abdülaziz Yurdal için toplandı.

25 Aralık Devlet Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri, arkadaşlarının katledildiğini belirterek, bölgede yaşanan gerilimli ortamın sona ermesi talebinde bulundu. Toplanan grup adına açıklama yapan SES Şubesi Başkanı Hüseyin Akkız, AKP hükümetinin 16 Ağustos'tan beri çok sayıda yeri özel güvenlik bölgesi ilan ettiğini kaydederek, "Onların güvenlik bölgesi dedikleri her yer bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler ve biz sağlık emekçileri açısından güvenliğin kalmadığı, hukuksuzluğun ve katliamın dayatıldığı zulüm mekanları olmuştur. Hukuki bir dayanak olmaksızın sokağa hatta pencereye çıkma yasakları ilan edilmekte ve bu karara itirazlar ciddi bir biçimde soruşturulmaksızın reddedilmekte. Bu savaş politikaları yüzünden bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve katliamlara ek olarak çok sayıda üyemiz darp edilmiş, yaralanmış ve tehdit edilmekle kalmamış, katledilmiştir." dedi.

Sokağa çıkma yasağından dolayı halkın sağlık hizmetine ulaşmasının zorlaştığını belirten Akkız, "Müdahale edenler ise sendikamızın Cizre Yönetim Kurulu Üyesi Abdülaziz Yural gibi katlediliyor. Sağlık Bakanı ise sorumlu olduğu personelin çalışma koşullarını, can güvenliğini ve yaşam hakkı başta olmak üzere en temel insani haklarını güvence altına alma konusunda herhangi bir adım atmadığı gibi kin ve nefreti körükleyen açıklamalar yapmaktan geri durmuyor. Katledilmemize seyirci kalıyor. Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz. Israrla "Savaşa hayır" demekten vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim