• BIST 10043.43
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Voleybol Erkekler 2. Lig’in şampiyonu; Afyon Belediyespor

Voleybol Erkekler 2. Lig’in şampiyonu; Afyon Belediyespor
Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 2. Lig'de şampiyonluk ipini Afyon Belediyespor göğüsledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler 2. Lig'de şampiyonluk ipini Afyon Belediyespor göğüsledi.

İkinci Lig A Grubu'nda çıktığı sezonun ilk maçında kendi evinde TFL Altekma ile karşılaşan Afyon Belediyespor, salondan 3-2 mağlup ayrıldı. İlk yarı boyunca dört yenilgi alan mavi beyazlılar, ikinci devrede büyük bir atağa kalktı.

Afyon Belediyespor ikinci yarıya ise galibiyetle başladı ve ilk yarının ilk maçında kendi evinde yenildiği TFL Altekma'yı bu sefer 3-0 ile geçerek rövanşı aldı.

İKİNCİ YARIYA NAMAĞLUP BİTİRDİ

Mavi beyazlılar ikinci yarı boyunca hiçbir maçını kaybetmeden normal sezonu 21 galibiyet 4 mağlubiyet ile tamamladı ve grubunda birinci olarak yarı final grubuna adını yazdırdı.

Afyon Belediyespor yarı final grubunda; Trabzonspor, Düzce Belediyesi ve Payas Belediyesi 2011 ile mücadele etti ve oynadığı üç maçta rakiplerine set vermeden üç galibiyetle final grubuna yükselmesini bildi.

Mavi beyazlılar, final grubunda; Adana Toros BYZ, Gümüşhane Torul Gençlik ve Düzce Belediyesi ile zirve mücadelesi yaptı.

Final grubu ilk maçında Gümüşhane ekibini 3-1 yenen Mavi beyazlılar; Düzce Belediyesi'ni de 3-0'la geçerek 1. Lig'e yükselmeyi garantiledi.

FİNAL MAÇINDA ÜSTÜN OLAN AFYON EKİBİ BİRİNCİLİK İPİNİ GÖĞÜSLEDİ

Voleybol 2. Ligi'nde sezonun şampiyonunu belirleyecek karşılaşma Afyon Belediyesi ile Adana Toros BYZ arasında oynandı.

Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu'nda oynanan şampiyonluk maçı çekişmeye sahne olsa da Afyon ekibi mücadeleyi kazanmayı bildi. İlk iki seti aldıktan sonra üçüncü seti rakibine veren mavi beyazlılar dördüncü sette salondan 25-15 galip ayrılarak sezonu şampiyon olarak tamamladı.

Adana Toros BYZ ligi ikinci sırada tamamlarken üçüncülüğü Gümüşhane Torul Gençlik elde etti.

Final maçında karşılaşan her iki takım da kupa ve madalyalarını Afyon Valisi Hakan Yusuf Güner ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil'den aldı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim