• BIST 10266.23
  • Altın 2455.956
  • Dolar 32.2671
  • Euro 34.8065
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Uzungöl'ü çevreleyen kaçak  yapılar için yıkım kararı  

Uzungöl'ü çevreleyen kaçak  yapılar için yıkım kararı  
​​​​​​​Son yıllarda kaçak yapılaşma nedeniyle tepki çeken Uzungöl’ün, eski görünümüne kavuşması için çalışmalar başlıyor.

Trabzon'da, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında altyapı çalışmaları tamamlandı. İkinci etapta göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak. Hedef göl çevresinde yapının kalmaması.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra yıllardır çözülemeyen imar planları ve kaçak yapılaşma ile gündeme gelen Uzungöl, yöre halkı için de çok önemli…

Dünyanın doğa harikalarından bir olan Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl her geçen gün beton yapılaşmanın artmasıyla doğallığını yitiriyorken bakanlık buna dur demek için hareket geçti.

uzungol_woman-tv.jpeg

'REHABİLİTASYON VE İYİLEŞTİRME PROJESİ 'HAZIRLANDI

Bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın desteğiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından göl ve çevresinde iki etaplık 'Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi' hazırlandı.

İlk etapta projeyle görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreasyon alanları oluşturulması planlandı.

İkinci etapta ise göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak; görsel estetiğe sahip, doğal rekreasyon alanları oluşturularak gölün çevresi açılacak.

uzungol_woman--tv.jpeg

"HEDEFİMİZ GÖLÜN ETRAFINDA KAÇAK YAPI KALMAMASI"

Türkiye’nin sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl'ün cazibesini daha da artırmak için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Uzungöl ile ilgili büyük bir projemiz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız ve TOKİ Başkanlığı'mız ile birlikte Uzungöl'ü bir bütün olarak ele alıyoruz. Oranın altyapısını zaten geldiğimiz günden itibaren yoğun bir gayretle tamamlamıştık. Şimdi üstyapısına başlıyoruz. Burada hedefimiz gölle gölün etrafını çeviren yol arasında herhangi bir yapının kalmaması." diye konuştu.

uzungol_woman-tv-1.jpeg

"BİR GECEDE BARAKA YAPIYORLAR"

Uzungöl'e gezmeye gelen Esin Çetintaş ise, "Dün gece çay içerek manzarayı izlediğim yerde ertesi sabah kalktığımda baraka yapıldığı görebiliyorum. Umarım bu duruma el atarlar." diye konuştu.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim