• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C

Unıcera Fuarı Üniversite Öğrencilerini Sektörle Buluşturdu

Unıcera Fuarı Üniversite Öğrencilerini Sektörle Buluşturdu
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçileriyle buluşan UNICERA 28. Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı, tüm Türkiye'den gelen 20 üniversitenin 2 bin öğrencisini...

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçileriyle buluşan UNICERA 28. Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı, tüm Türkiye'den gelen 20 üniversitenin 2 bin öğrencisini sektörle buluşturdu.

UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı, ilgili bölümlerden öğrencileri sektörü daha yakından tanımaları aynı zamanda da gerek yerel gerek uluslararası 371 firmayla tanışmaları için Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği'nin (TİMDER) her yıl düzenlediği etkinlikle birlikte Türkiye'nin her tarafından gelen öğrencileri fuarla buluşturdu. UNICERA ile birlikte öğrenciler sektörün ileri gelen isimleriyle deneyimlerini ve fikirlerini paylaşma ve aynı zamanda da önemli tasarımları yakından görme imkanı buldu.

"GENÇLERİMİZ SEKTÖRÜMÜZÜN GELECEĞİ"

UNİCERA Fuarı'nın öğrencilerle buluşmasının sektörün geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan TİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Eşer, "Bugüne kadar UNICERA fuarlarımızda ülkenin birçok şehrinden ilgili bölümlerin öğrencileriyle buluşmak için bu etkinliği düzenliyoruz. UNICERA olarak öğrencileri sektörle buluşturmak gerçekten çok önemli. Bugünün öğrencileri bu sektörün gelecekteki çalışanları, yönlendirenleri ve müellifleri olacak. Sonuçta onlar bizim geleceğimiz. Bu anlamda TİMDER olarak bu organizasyonla birlikte Türkiye'nin her şehrinden 2 bin öğrenciyi bütün olanakları sağlayarak ağırlıyoruz" dedi.

Üniversite öğrencileri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan UNICERA için, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi İrem Nur Odabaş, "UNICERA Fuarı için daha önceden yurt dışından ve yurtiçinden birçok firmanın katıldığını ve bu sektörün en büyük etkinliği olduğunu öğrendik. Bölümümüzde de bu konuyla ilgili birçok bilgilendirme oldu. Bu fuar bizler için gerçekten görülmesi ve takip edilmesi gereken bir yer. Daha önce görmediğim çok farklı tasarımlar gördüm, bunlar yeni fikirlerin gelişmesine sebep oldu. Mimarlık için bunlar çok önemli ve gerekli şeyler" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN FİRMALARI AYNI YERDE GÖRME İMKANIMIZ OLDU"

UNICERA Fuarına üç yıldır geldiğini söyleyen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencisi Emre ise "Seramik bölümü öğrencisi olduğum için endüstriyel değil sanatsal çalışıyorum ama endüstriyelin de bize her zaman katkısı oluyor. Bu konuda da UNICERA gerçekten önemli bir yer tutuyor. Normalde bütün firmaları tek tek gezerek görme imkanımız yokken burada hepsini bir arada buluyoruz. Fuara katılım bu yıl geçen yıllardan daha fazla. Daha farklı firmalar var. Tasarımlar da çok güzel olmuş çağdaş seramiğe daha uygun, daha teknolojik ve daha mekanik şeyler var" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim