• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Üç Boyutlu “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne Yoğun İlgi

Üç Boyutlu “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne Yoğun İlgi
Osman Hamdi Bey'in vefatının 106'ncı yılında ölümsüz eseri "Kaplumbağa Terbiyecisi" üç boyutlu olarak yeniden yorumlandı.

Osman Hamdi Bey'in vefatının 106'ncı yılında ölümsüz eseri "Kaplumbağa Terbiyecisi" üç boyutlu olarak yeniden yorumlandı. Gülhane Parkı'nda Çinili Köşk önünde bulunan esere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, turistler de bol bol fotoğraf çektirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Osman Hamdi Bey'in vefatının 106'ncı yılında usta sanatçının ölümsüz eseri "Kaplumbağa Terbiyecisi"ni üç boyutlu olarak yeniden yorumladı. Osman Hamdi Bey'in kurucusu olduğu Arkeoloji Müzesi Çinili Köşk'teki atölyesinin önünde oluşturulan özel bir köşede, çiçek ve bitkiler kullanılarak oluşturulan çalışmaya vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösteriyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tasarımcıları tarafından hazırlanan pencere ile ziyaretçilere esere farklı açılardan da bakma imkanı sunuluyor.

"ÇOK GÜZEL, GELİP GÖRMEYE DEĞER"

Eseri yakından görmek için Gülhane Parkı'na geldiğini belirten İnci Geçken, "Eser hakkında çok fazla bir şey bilmiyorum, eşim çok anlatırdı. Doğma büyüme İstanbulluyuz. Eseri televizyonda görünce gidelim bir fotoğraf çekinelim istedim. Osman Hamdi Bey çok değerli bir insan. Çok güzel, çok hoş, gelip görmeye, fotoğraf çekilmeye değer" dedi.

"71 YAŞINDAYIM BÖYLE GÜZEL ETKİNLİĞE İLK KEZ RASTLIYORUM"

71 Yaşındaki Bahattin Geçken ise "Bu yaşıma kadar böyle güzel bir etkinliğe ilk kez rastlıyorum Gülhane Parkı'nda. Çocukluğum buralarda geçti. Bu güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. Avrupa ülkelerini de dolaştım ama Osman Hamdi Bey'in bu eseri hakikaten çok özel bir çalışma" diye konuştu.

Çalışmayı çok beğendiğini söyleyen Emine Erdoğmuş ise "Ben Osman Hamdi Bey'in çalışmalarını çok fazla beğeniyordum . Burada da bu şekilde yapılması çok hoşuma gitti. Televizyonda gördüm, özellikle geldim resim çekilmek istedim. Kendi resim atölyesi de arkasında hikayesini bildiğim için gelip burada da bu resmi çekilmek çok hoşuma gitti" ifadelerini kullandı.

Üç Boyutlu “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne Yoğun İlgi

Üç Boyutlu “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne Yoğun İlgi

Üç Boyutlu “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim