• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye'ye taziye mesajları yağıyor

Türkiye'ye taziye mesajları yağıyor
Türkiye'yi yasa boğan Soma'da yaşanan maden kazası sonrası dünyadan Türkiye'ye taziye mesajları gelmeye başladı.

Soma'da yaşanan maden kazası sonrası dünyadan Türkiye'ye taziye mesajları gelmeye başladı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından Twitter üzerinden yayınlanan başsağlığı mesajında, "Manisa'da maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bütün iyi duygularımız, halen madende kurtarılmayı bekleyenlerle ve Türkiye halkıyla birliktedir" denildi.

Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Türkçe ve İngilizce olarak yazdığı tweet'te "Türkiye Soma faciasından derin üzüntü duyuyorum, tüm ailelere taziyelerimi sunar mağdurlara sabır dilerim" dedi.

140520141346280847830_3.jpg

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone de Twitter'dan taziye mesajı yayımladı. Büyükelçi, mesajında, "Soma’da meydana gelen maden faciası ile ilgili haberleri büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz. Yaralılara acil şifalar dilerim. Mahsur kalan madencilerin sağ salim kurtulmalarını umuyoruz. Gönlümüzün en derin yerinde ve düşüncelerimizdesiniz" dedi.

AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmström: “Türkiye Soma’da yaşanan korkunç faciadan ötürü tüm Türk halkına taziyelerimi iletiyorum” mesajını yayınladı.

YUNANİSTAN'DA SAYGI DURUŞU

Yunanistan'ın başkenti Atina'da ise Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi milletvekilleri, Soma kazası için saygı duruşunda bulundu.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da Soma'daki maden kazası ile ilgili başsağlığı diledi. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Moore, Soma'daki maden kazası ile ilgili olarak "Manisa'nın Soma ilçesindeki maden patlaması nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Mahsur kalmış işçilerin kurtulması için dua ediyorum" açıklamasını yaptı.

İspanya Hükümeti, Soma kazası dolayısıyla yayınladığı mesajda "Türk halkı ve Türk yetkililerine derin üzüntü ve dayanışma duygularını" iletirken "İspanya, yaralıların bir an once sağlıklarına kavuşması ve halihazırda göçük altında kalan kişilerin kurtarma işleminin olumlu sonuçlanması konusunda içten dileklerini ifade eder" denildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ise "Soma'daki korkunç kazada yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına ve Türkiye'ye en derin taziyelerimi iletiyorum" açıklamasını yaptı.

AZERBAYCAN VE İRAN'DAN TAZİYE MESAJLARI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazasında hayatını kaybeden işçiler için taziye mesajı yayınladı. Aliyev, faciadan dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye mesajı gönderdi. İlham Aliyev mesajında yaralılara şifa, hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

İran da Soma'daki maden kazasından dolayı Türk milleti ve devletine başsağlığı diledi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran milleti ve devleti adına Türk milleti ve devletine başsağlığı dileğinde bulunarak olaydaki yaralılar için acil şifalar temenni edildi. Açıklamada, İran'ın arama kurma çalışmalarına katılmaya ve her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim