• BIST 10112.9
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun açılışında konuşacak.

- Foruma katılan heyet başkanları onuruna yemek verecek Erdoğan, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El-Sani'yi kabul edecek.

- Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüşecek, konuk Cumhurbaşkanı ve BM Genel Sekreter Vekili Jan Eliasson ile ortak basın toplantısı yapacak, Eliasson'u ayrıca kabul edecek. 

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katılacak, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenecek MYK toplantısına başkanlık edecek.

3- CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları yapılacak.

4- TBMM'den

- Genel Kurul, HDP'nin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesi ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nı ele alacak. 

- Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, esnek çalışma modellerine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun tasarısı görüşülecek.

5- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de çatışmaların sona erdirilmesine dönük mutabakatın sağlanmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

6- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

7- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

8- Beşşar Esed'in, Suriye'de parlamento seçimlerinin 13 Nisan'da yapılmasına dair kararının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

9- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik izleniyor.

10- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

11- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin, Para Politikası Kurulu kararı, iktisadi yönelim anketi ve reel kesim güven endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

12- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin, 11 sanık hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan açılan davanın ilk duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

13- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda Arsenal-Barcelona, Juventus-Bayern Münih maçları oynanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim