• BIST 10056.37
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kaymakamlarla bir araya gelecek. 

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuşacak, parti genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

3- CHP ve MHP TBMM grupları toplanacak. 

4- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenecek, "12. AB, Türkiye ve Kürtler Konferansı"na katılacak, IRA'nın siyasi kanadı Sinn Fein'in Genel Başkanı Declan Kearney ile görüşecek.

6- TBMM'den

- Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ile Başbakanlık ve bağlı kurumların bütçeleri görüşülecek

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Ar-Ge faaliyetlerine yeni düzenlemeler getiren kanun tasarısını ele alacak. 

7- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

8- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

9- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Sünni Irak vatandaşlarının bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

11- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

12- Mısır'daki "25 Ocak Devrimi"nin 5. yıl dönümü dolayısıyla devam eden gösteriler takip ediliyor.

13- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılan işsizlerin protestoları izleniyor.

14- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Enflasyon Raporu 2016-I" raporunun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya katılarak sunum yapacak.

15- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin Para Politikası Kurulu tutanaklarını açıklayacak.

16- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında son hafta, oynanacak 4 maçla başlayacak. Nazilli Belediyespor-Adanaspor, İnegölspor-Kayserispor, Torku Konyaspor-Etimesgut Belediyespor ve Galatasaray-Kastamonuspor 1966 karşılaşmaları yapılacak.

17- Basketbolda Türkiye'nin de yer aldığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinin kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

18- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Halkbank-Budvanska Rivijera, Arkas Spor-Recycling Volleys ve Paris Volley-Ziraat Bankası maçları oynanacak.

19- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası'nda Bursa Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Fransa'nın Nantes takımıyla karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim