• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Gündemde bugün..

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kırım Tatarları Onursal Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile beraberindeki heyeti kabul edecek. 

-Erdoğan ayrıca Yüksek Askeri Şura üyelerine öğle yemeği verecek. 

2- Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı başlıyor

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret edecek. Genelkurmay Karargahı'nda karşılanacak olan Davutoğlu, burada yapılacak YAŞ toplantısına katılacak, akşam Çankaya Köşkü'nde YAŞ üyelerine yemek verecek.

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı yapılacak.

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Doğu Asya Ülkeleri İşbirliği Örgütü (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Malezya'da, mevkidaşı Dato Sri Anifah Aman ile görüşecek.

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’nin hazırladığı Türkiye Enerji Raporu Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

6- AK Parti ve CHP heyetleri, koalisyon görüşmeleri kapsamında bir araya gelecek.

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İskenderpaşa Mahallesi Gazipaşa Caddesi esnafıyla kahvaltı yapacak, Trabzon Kuyumcular Odasını ziyaret edecek. 

8- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

9- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

10- Yahudi yerleşimcilerin Nablus’ta Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu 18 aylık Ali Devabişe’nin ölümüyle ilgili gelişmeler takip ediliyor

11- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor. 

12- TÜİK temmuz ayı enflasyon verilerini açıklayacak. 

13- Rusya'da devam eden 16. Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda yüzme, atlama ve sutopu branşlarında müsabakalar yapılacak. 

- Yüzmede Milli Takım sporcularından Ekaterina Ivanova Avramova, Doruk Tekin, Viktoria Zeynep Güneş ve Doğa Çelik mücadele edecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim