• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle İran'la tüm sınır kapılarını kapattı

Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle İran'la tüm sınır kapılarını kapattı
Türkiye, resmi bilgilere göre İran'da koronavirüs kaynaklı can kaybının 12 kişiye yükselmesinin ardından komşuya açılan tüm kapılarını kapattı.Türkiye ile İran arasındaki tren seferleri durduruldu.İran üzerinden hava yoluyla doğrudan gelen yabancı ülke vatandaşları da Türkiye'ye alınmıyor.

İran’da resmi rakamlara göre koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Yaşanan ölümlerin ardından Türkiye İran’a açılan Ağrı/Gürbulak, Van/Kapıköy, Hakkari/Esendere, Iğdır/Dilucu kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş-çıkışlara kapattı. 

İran üzerinden hava yoluyla doğrudan Türkiye'ye gelen İranlılar ve yabancı ülke vatandaşları da, havalimanı sınır kapılarından yurda alınmıyor. Başka ülkeler üzerinden hava yoluyla Türkiye'ye gelen İran vatandaşları ise sağlık birimlerine yönlendiriliyor.

thumbs_b_c_a95c33c46529021a660661ee0d106d4d.jpg

Türkiye'den İran'a gitmek isteyenler için kısıtlama bulunmuyor

Türkiye'deki uluslararası havalimanlarına gelen vatandaşlar ve yabancı uyruklu yolcuların son 15 günde Çin ve İran'a seyahat gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri kontrol ediliyor. 

Pasaport çipi incelemesiyle anılan ülkelere seyahat yaptıkları tespit edilenler sınır kapılarında oluşturulan kontrol noktalarında muayene ettirilecek, sağlık birimlerinin vereceği karar doğrultusunda işlem yapılıyor. 

Türkiye'den İran'a gitmek isteyen İran vatandaşlarına ilişkin ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

b3fh4r8ngkck-lfr2sapiq.jpg

Gürbulak'ta 5 kilometre Tır kuyruğu 

İran’a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda da bir dizi tedbir alındı. Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanları, gümrük işlerinde plastik eldiven, maske ve dezenfektan kullanmaya başladı. İran’da yaşayan Türklerin yaya olarak sağlık kontrolü sonrası sınırdan geçişine izin veriliyor. Türkiye´de bulunan İranlılar da araçları ile birlikte sınırdan geçiş yapabiliyor.

Gürbülak'ta işlemlerin yavaşlaması nedeniyle, araç yoğunluğu oluştu. TIR kuyruğu 5 kilometreye ulaştı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim