• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C

Türk Kızılayı’ndan ’Ünibutik’ Projesi

Türk Kızılayı’ndan ’Ünibutik’ Projesi
Türk Kızılay'ı tarafından "ÜniButikler" adı altında hayata geçirilen projeyle ünlü markalarının yaptığı bağışlarla üniversite öğrencilerinin...

Türk Kızılay'ı tarafından "ÜniButikler" adı altında hayata geçirilen projeyle ünlü markalarının yaptığı bağışlarla üniversite öğrencilerinin giyim ihtiyacı karşılanıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Kampüsü'nde Yıldız Butik adı altında açılan "ÜniButik'ten her yıl binlerce ihtiyaç sahibi öğrenci yararlanıyor.

Türk Kızılay'ı Merter Şubesi, İstanbul'dan Türkiye'nin dört bir yanına kurduğu "İyilik Ağı" ile her yıl binlerce ihtiyaç sahibinin yaralarını sarıyor. Kurulduğu 1868 yılından bugüne toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda öncü olan Türk Kızılay'ı, kan, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında hizmet sunuyor. Sadece afet dönemlerinde değil tüm zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin de yanında olan Türk Kızılay'ı üniversite gençliğini de yalnız bırakmıyor.

Türk Kızılay'ı Merter Şubesi tarafından hayata geçirilen "ÜniButikler" ile ülkenin önde gelen markalarının yaptığı bağışlarla ayakkabıdan çoraba, gömlekten monta üniversiteli gençlerin giyim ihtiyacını destekliyor. Türk Kızılay'ı Merter Şubesi'nin Türkiye'nin önde gelen markalarının desteğiyle hayata geçirdiği üniversitelerin yerleşkesinde üniversite yönetimi ve Türk Kızılay'ı tarafından açılan giyim mağazalarının ortak adı "ÜniButik'in bulunduğu üniversite yönetimi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri yararlanıyor.

Raflarında Türkiye'nin önde gelen markalarının ürünlerinin yer aldığı, soyunma kabinlerinden tabelasına kadar kurumsal mağazaları aratmayan ÜniButik'lerde üniversite öğrencileri ve Kızılay gönüllüleri, gönüllü olarak çalışıyor.

MAĞAZADAN ALIŞVERİŞ YAPAR GİBİ GİYİM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORLAR

ÜniButik'lerden, üniversite yönetimlerinin belirlediği ihtiyaç sahibi öğrenciler yararlanırken, ÜniButik'e gelen öğrenci, tıpkı bir mağazadan alışveriş yapar gibi raflardan beğendiği ürünleri seçerek kabinde deniyor. Aldığı ürün karşılığında kayıt işlemi yaptırarak imzasını atıyor.

Türk Kızılay'ı Merter Şubesi Başkanı Ercan Tan, "ÜniButik projesi ilk önce Yıldız Teknik Üniversitesi'nde başladı. Üniversitelerde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin giysi ihtiyaçlarını karşılayarak, onların dışa bağımlılığını ve ailelerinin onlara olan yardımlarının bir kısmını biz karşılayalım amacıyla yapıldı. Burada ürünlerimizin tamamı İstanbul'daki sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımız tarafından Türk Kızılay'ı Merter Şubesine bağışlanan ürünlerdir" dedi.

"MODAYA UYGUN ÜRÜNLERİ ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE BİZLERDEN TEMİN EDEBİLİYORLAR"

Bütün ürünlerin üzerinde etiketinin olduğunu ifade eden Tan, "Ürünlerimiz mağaza havasında öğrencilerimize sunulmaktadır. Ünivesite'deki dekanlarımız tarafından bize verilen ihtiyaç sahibi öğrencilerin listesine göre ihtiyaç sahibi öğrenciler davet ile çağırılmaktadır. Hiçbir şekilde rencide edilmeden, giyinme kabinlerinde deneyerek modaya uygun ürünleri ücretsiz bir şekilde bizlerden temin etmekteler. Bunun gibi Türkiye'de 14 adet mağazamız var. Şuanda 7 adet daha mağazamız ise tadilat aşamasında. 2016 yılında 21 mağaza ile sezonu kapatmayı hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz buradan aldıkları ürünlere hiçbir ücret ödemiyor. Bütün ürünlerimiz birinci kalitede. Bizler iş adamları olarak kendimizi Ülkemize karşı borçlu hissediyoruz. Borcumuzun bir kısmını da böyle kapatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Son iki yılda 14 üniversitede ÜniButik açılırken, 7 ayrı üniversite de açılış hazırlıkları sürüyor.

Türk Kızılayı’ndan ’Ünibutik’ Projesi

Türk Kızılayı’ndan ’Ünibutik’ Projesi

Türk Kızılayı’ndan ’Ünibutik’ Projesi

Türk Kızılayı’ndan ’Ünibutik’ Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim