• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Toplu taşımada 'yüzde 50' sınırı kalktı: Minibüsler ayakta yolcu aldı

Toplu taşımada 'yüzde 50' sınırı kalktı: Minibüsler ayakta yolcu aldı
İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile toplu taşımada yüzde 50 kuralı kaldırıldı. Ayakta yolcu alımına ilişkin kararı il ve ilçe hıfzısıhha kurulları karar verecek ancak şehir içi minibüs ulaşımında ayakta yolcu alınması hala yasak. Genelgenin ardından bu sabah İstanbul'da toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk dikkat çekti.

Türkiye'de yaklaşık iki aydır uygulanan toplu taşıma araçlarındaki yüzde 50 kuralı bugün itibariyle kaldırıldı.

Kararın valiliklere gönderilmesinin ardından bu sabah İstanbul'da Kartal ve Yenibosna duraklarındaki toplu taşıma kuyrukları oluştu.

isydazwsveo6mfbmu2tmdq.jpg

İş saati olması nedeniyle yoğunluk yaşanan toplu taşıma araçlarına ayakta yolcu alındığı da görüntülere yansıdı. Kartal'da yapılan denetimlerde bir minibüs ayakta yolcu aldığı için ceza yedi.

10 yolcusu bulunan bir minibüse Umumi Hıfzısıhha Kanunları gereğince 3 bin 180 lira para cezası verildi.

Cezai işlem uygulanan minibüs şoförü, "Yasaklar kalktı dediler bizde ona göre, bir de bu iş saatinde.'' şeklinde kendini savundu.

smvhsf-cueixmxj_lvrfxw.jpg

MİNİBÜS VE DOLMUŞLARDA YASAK

Dün gece İçişleri Bakanlığınca uygulanan genelgede toplu taşıma konusunda şu bilgilere yer verildi,

Genelgeye göre, minibüs, dolmuş, halk otobüsü ve belediye otobüsleri gibi kent içi ulaşım araçlarına ayakta yolcu alınmayacak. Bu araçlarda karşılıklı dörtlü koltukların ikisi kullanılmayacak, yolcular yüz yüze gelmeyecek şekilde çapraz oturacak.

lxubk77xcukmdljppi790w.jpg

METRO VE METROBÜSLERDE KURUL KARAR VERECEK

Metro, metrobüs ve tramvay gibi farklı özelliği veya niteliği olan toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınıp alınmayacağı, güvenli mesafe kurallarına uyma koşuluyla hangi oranda ayakta yolcu alınabileceği ise il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararı doğrultusunda belirlenecek.

Kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verilecek ve bu kişiler hakkında aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddelerinden işlem yapılacak.

 

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim