• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

THY'den sürpriz mönü

Türk Hava Yolları hamsili pilavdan kuru fasulyeye, kuzu incik ve tandırdan dil balığı ve levrek sarmaya kadar geniş bir lezzet yelpazesini uçaklarda yolculara sunmaya başladı.
Türk Hava Yolları (THY) 60 milyon TL harcayarak yenilediği ikram konseptini gazetecilere tanıttı. Skytrax değerlendirmesinde ‘Dünyanın En İyi Ekonomi Sınıfı’ (2011) ve ‘Dünyanın En İyi Business Sınıf Uçak İkramı’ (2013) sunan havayolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları ikram konseptini 60 milyon TL’ye yeniledi. Yolcu memnuniyetini daha da üst seviyelere taşımak amacıyla yapılan değişiklikle servis malzeme ve ekipmanlarının tümü değiştirildi.  THY ve DOCO’nun ortak kuruluşu TURKISH DO&CO’nun Business, Comfort ve Ekonomi sınıfları için hazırladığı yeni ürünler Türk kültürünü yansıtan, modern ve sade bir tasarıma sahip. Osmanlı ve Selçuklu motiflerinden esinlenerek yeniden yorumlanan tasarımlarda uçak üstü kullanım kolaylığı ve yeni trendler göz önünde tutuldu.
 
YENİ İKRAM KONSEPTİNDE NELER VAR
 
Türk Hava Yolları’nın öncelikle uzun uçuşlarda yolcuların beğenisine sunduğu yemekler arasında hamsi pilav, kuru fasulye, kuzu incik ve tandır, iskender, döner, dil balığı fileto ve şiş, levrek sarma gibi deniz ürünleri, pide ve börek çeşitleri, geniş bir tatlı menüsü bulunuyor. İçeceklerde ise semaverde ve ince belli bardaklarda yolculara Rize çayı ikram ediliyor. 
 
KOTİL: 7 YILDIZLI İKRAM VERİYORUZ
 
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, THY’de toplam giderin yüzde 5’ini ikramın oluşturduğunu belirterek, “Havadaki 5 yıldızlı ikram yerde 7 yıldıza tekabül ediyor. THY’miz büyüyen bir şirket, transit yolcumuz yüzde 40 oranında büyüyor. Bunda da ikramın büyük rolü var. Yolcular THY ikramından duyduğu memnuniyeti anlatmakla bitiremiyor. Türkiye’miz havacılıkta dünyanın merkezi olmaya aday. Avrupa’yı Afrika’ya, Asya’ya ve Ortadoğu’ya bağlayan en güçlü havayoluyuz. Büyüyen THY ile birlikte ikram sunumumuz da sürekli gelişecek” dedi.
 
TOPÇU: THY BAŞKA HAVAYOLLARINI TAKLİT ETMİYOR
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, THY’nin 10 yıl önce ikram hizmetini USAŞ’tan tedarik ettiğini hatırlatarak, “Burada müşteri memnuniyeti yüzde 40 seviyesindeydi. Daha sonra THY kendi şirketlerini kurmaya karar verdi ve Atilla Beye teklif götürdü. Turkish DO&CO kuruldu. İlk 1 yıl yeni yapılanmaları gerçekleştirdik. Bu süreçte Turkish DO&CO ile olağanüstü yol aldı. Sadece ikramda değil, tüm hizmetlerde iddialı olduk. Çoğu lojistik şirketi olmak üzere 18 yeni şirket kuruldu ve bu alanda önemli başarı elde edildi. THY ortalama yüzde 20 oranında bir büyüme yakaladı ama kaliteden de hiçbir şekilde ödün verilmedi. Şu an Turkish DOCO ile dünyada en iyi hizmeti veren CIP Salonlarını işletiyoruz. Kapasitemizi bir kat daha artırıyoruz. Moskova’daki CIP Salonumuzun inşaatı devam ediyor. Bu tür girişimlerimizi çok uçtuğumuz yerlere taşımakta kararlıyız. Artık THY’nin başka havayollarını taklit etme dönemi sona erdi. Kendi ARGE’mizle, kendi mutfağımızda geliştirdiğimiz yemekleri sunuyoruz. Yolcularımız Türk Hava Yolları uçağına bindiğinde özel bir restoranda misafir edildikleri duygusunu yaşıyorlar” diye konuştu.
 
DÜNYANIN EN BÜYÜK AŞÇI GRUBU THY’DE
 
Turkish DO&CO Genel Müdürü Attila Doğudan da geliştirdikleri yeni konsept öncesinde hem kendilerini hem de dünyadaki havayollarını denetlediklerini belirterek şunları söyledi:
“Yeni konseptte Türk Hava Yolları yolcularını birçok sürpriz bekliyor. Mesela “mum ışığında yemek” için artık özel bir gün olmasına gerek yok, Türk Hava Yolları ile business sınıfta seyahat etmeniz yeterli. Mum ışığında yemek yedikten sonra “semaver”de taze demlenmiş çayınızı da yudumlayabilirsiniz. Ya da yine siz yolcularımız için özel olarak tasarlanmış fincanlarda, Türk kahvesi ya da espressonuzu içebilirsiniz.” dedi.
 
Doğudan, yeni ikram konsepti ile ilgili olarak da şu rakamları verdi:
 
“Taze ürünlerle gelişmiş ikram konsepti üzerinde çalıştık. Bugün Turkish DO&CO Türkiye’nin 3 boyutlu damak büyükelçisidir. Yeni konseptte ekipman olarak tabak, bardak hepsi tamamen değişti. 16 milyon parçalık ekipman setimiz var. 120 TIR malzeme geldi, 150 bin taze yemek üretiyoruz. Ürünlerin yüzde 85’i Türkiye’den geliyor. 200 bin ton portakal sıkıyoruz yılda. Dünyanın en büyük uçan aşçı grubu THY’dedir. Yaptırdığımız anketlerin geri dönüşümü yüzde 98 müşteri memnuniyetini gösteriyor“. Attila Doğudan ayrıca yeni konseptin bir parçası olarak menülerde özenle seçilen Türk ve dünya tatlarının yanında Türk mutfağının en büyük zenginliği olan baharatların da ön plana çıkartıldığını belirtti.
 
İLK KEZ İSTANBUL-NEW YORK HATTINDA DENENDİ
 
Türk Hava Yolları, yeni servis konseptini deneme amaçlı olarak 22 Ekim’de İstanbul–New York hattında uygulamaya başladı. Bugün itibariye New York, Guangzhou, Jakarta, Capetown, Buenos Aires, Sao Paolo, Hong Kong, Washington DC, Seul, Johannesburg, Osaka, Kuala Lumpur, Los Angeles, Tokyo, Şikago, Pekin, Şangay, Saygon, Singapur, Toronto, Houston seferlerinde yeni konsept ile sunum yapılmaya başlandı. Yeni servis konsepti önümüzdeki 3 aylık dönemde Türk Hava Yolları’nın tüm uçuşlarında uygulanmaya başlanacak.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim