• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Terim’den oyuncularına uyarı!

Terim’den oyuncularına uyarı!
Fatih Terim, Danimarka maçından sonra galibiyet için teşekkür ettiği oyuncularından İzlanda'yı da devirmelerini istedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Danimarka maçından sonra ikinci yarıdaki pozitif futbol ve galibiyet için oyuncularına teşekkür ederken, bir dizi uyarıda bulundu. Ay-yıldızlı hoca, “Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Ülkemize güzellikler yaşatmanın tam zamanıdır” diye konuştu.
Milliyet’in haberine göre Milli oyuncuların sergilediği takım ruhuna ve arkadaşlığa övgü yağdıran Terim, “Kamp süresince müthiş dostluğunuz ve arkadaşlığınız ülkemize mesaj verir nitelikte. Sizin üzerinizden yürütülen ‘kavga ediyorlar, düşman gibiler’ söylemlerinin doğru olmadığını zaten herkese gösteriyorsunuz. Burada, futbolu ve futbolumuzu çirkinleştiren unsurların hepsinden uzaktasınız. Futbolumuzla, alacağımız başarılı neticelerle ülke insanlarımıza güzellikler yaşatmanın tam zamanıdır. İzlanda karşısında bu fırsatı en iyi şekilde kullanacağınızdan asla kuşkum yok” ifadelerini kullandı.


‘Örnek olmak zorundasınız’

Ay-yıldızlı teknik adam şöyle devam etti:

“Tavırlarınızla ve futbolunuzla farklı camialardan gelip, dostça bir arada olunabileceğini göstererek örnek olmalısınız. Bu anlamda sizler zaten örnek oyuncularsınız. Bunu daha da üst seviyelere taşırsa, hem ülke insanlarımızı mutlu ederiz hem de bizler mutlu oluruz. Ülkemizin de buna gereksinimi var. Güzellikleri görmeyi fazlasıyla hak ediyorlar. 2016 Fransa’ya gitmek için önümüzde uzun bir yol var. Ayağımızı yere sağlam basarak, hep birlikte Fransa’da olacağımıza inanıyorum. İzlanda maçı hem çok kritik hem de hepimiz için çok iyi bir fırsat. İyi başlarsak ki, başlayacağımıza yürekten inanıyorum, yolumuza emin adımlarla devam ederiz.”

‘Hiçbir takımı hafife almayın’

Fatih Terim rakip kim olursa olsun ciddiyeti ve profesyonelliği elden bırakmamak zorunda olduklarının da altını çizdi.
Başarılı teknik adam, “Gücümüz ve kalitemiz var, zorlukları aşarız. Ancak bu oyunda hiçbir takımı hafife alamayız. Futbol sürprizler oyunudur. Geçmişte yaşananları sizler iyi biliyorsunuz, çünkü bir çoğunuz o günleri gördü. Her kötü tecrübeden dersler çıkarmak gerekir. Yeni dönemde herkesin sorumluluğunu bilerek hareket edeceğine eminim” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim