• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Tarihi Kentler Birliği Seyhan Semineri Adana’da Başladı

Tarihi Kentler Birliği Seyhan Semineri Adana’da Başladı
Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerin güzelleştirilmesi için mutlaka estetik kurullar kurulması...

Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerin güzelleştirilmesi için mutlaka estetik kurullar kurulması ve bu kurulların TKB ile iletişim halinde olması gerektiğini belirterek, "Şehirlerin elini yüzünü düzeltme yönünde yapmamız gereken işler var" dedi.

TKB'nin 2 gün sürecek "Seyhan Semineri", Seyhan Belediyesi'nin ev sahipliğinde 215 belediyeden çalışanların katılımıyla HiltonSA Adana'da düzenlenen yemekle başladı. Seminerin açış konuşmalarını Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TKB Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Adana Valisi Mustafa Büyük yaptı. TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adana ve Samsun arasında direkt uçuş sağlanmasının Türkiye'nin kuzey ve güneyi arasındaki iletişimi güçleştireceğini ve yakın diyalog sağlanabileceğini kaydetti.

Seminer toplantılarını yılda 2 kez yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, önceki yönetimin mirasını devraldıklarını ve ÇEKÜL Vakfı ile birlikte 410 üyeli Türkiye'nin en büyük yerel yönetim birliği olduklarını ifade etti. TKB'nin çok büyük bütçesi olmamasına rağmen Türkiye'nin uygarlık ve çağdaşlık mücadelesinde şehirlerin ihya edilmesi için çok büyük hizmetler etmiş bir birlik olduğunu belirten Yılmaz, "Hiçbir şekilde yukarıdan verilen bir emirle bir iş ol deyince olmuyor. Mutlaka onun mutfağında büyük çalışmalar, özveriler gerektiriyor. Bu 410 belediyemiz kuzeyden güneye, doğudan batıya ülkemizin her coğrafyasında çok özgün çalışmalar ortaya koydular bu 15 sene içerisinde. Bunların hepsine değerli katkılar vermiş olan tüm belediyeler, belediye başkanları ve belediyelerdeki bu işlere katkı veren kardeşlerimi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"15 sene içerisinde çok güzel işler yaptık ama önümüzdeki süre içerisinde TKB'nin gündemine alması gereken, koruma bilincinin, ata yadigarı bir takım tesislerin doğal ve tarihi mirasın korunmasından öte bir başka misyonu daha üstlenmemiz gerektiğini vurguluyorum. O da bana göre şehirlerimizdeki kaybolmakta olan ve mutlaka ele alınması gereken estetik kaygılar ve düzeltmeler. Estetiğe yönelik çalışmaların önümüzdeki günlerde TKB'nin de gündemine oturması gerekiyor. Estetik açıdan mahcup olduğumuz, utandığımız, bir yabancı misyon geldiğinde estetik olarak o çirkinleşmeyi ifade edemeyeceğimiz durumlar oluyor. O bakımdan mutlaka estetik kurullar kurarak ve bu kurulların TKB ile iletişimini sağlayarak estetik çirkinleşmeyi, şehirlerin elini yüzünü düzeltme yönünde yapmamız gereken işler var."

Adana, Seyhan ve TKB ile ilgili tanıtım videolarının izlenmesi ile son bulan etkinlik, yarın çeşitli panel ve söyleşilerle devam edecek.

Tarihi Kentler Birliği Seyhan Semineri Adana’da Başladı

Tarihi Kentler Birliği Seyhan Semineri Adana’da Başladı

Tarihi Kentler Birliği Seyhan Semineri Adana’da Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim