• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Sur'da yasak 2 saatliğine kalktı ama cenazeler alınamadı

Sur'da yasak 2 saatliğine kalktı ama cenazeler alınamadı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bir sokağında cenazelerin alınması için 2 saatliğine ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulanamadı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bir sokağında cenazelerin alınması için 2 saatliğine ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulanamadı. Çatışmalar sırasında hayatını kaybeden 4 kişiye ait cenazeleri almak için bölgeye giden heyet, silahların susmaması sebebiyle sokağa girip cenazeleri alamadı.

Alınan bilgilere göre, Sur'da yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden İsa Oran, Mesut Seviktek, Ramazan Öğüt ve Rozerin Çukur'un cenazelerinin alınması için aileler ve İnsan Hakları Derneği'nin müracaatını dikkate alan Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesi Dabanoğlu Mahallesi Çiftehan Sokak'ta 2 saatliğine sokağa çıkma yasağını kaldırıldı. Bunun üzerine, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve ailelerin de bulunduğu heyet, cenazelerini almak için Sur'a gitti. Bölgeye ambulans ve cenaze araçları sevk edildi. Gazi Caddesi'ndeki güvenlik noktasından geçen heyet, 30 dakika sokağın başında beklemesine rağmen, çatışmalar sebebiyle bölgeye gidip cenazeleri alamadı.

Gazetecilere açıklamada bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, "Cenazelerden 2 tanesi 21 gündür sokakta bekliyor. 2 tanesi de mahallede ailesinin yanında. Valilikle yaptığımız görüşmelerde bugün iki saatliğine abluka kaldırılacağı ve o süreç içerisinde cenazelerin alınacağı söylendi. Siz de şahit oldunuz yoğun patlama sesleri ve çatışmalardan kaynaklı oraya gidilemedi. Cizre'de cenaze almaya gidenlerin yaşamlarını yitirdiğini biliyoruz. Aynı şeyi yaşamamak için riskten dolayı ne yazık ki cenazelerimizi alamadık. Eğer mevcut abluka kalkmazsa o cenazeleri alabilme şansımız ne yazık ki yok." dedi.

Grubun içerisinde bulunan Çiğdem Arılı isimli bir kadın, engelli oğlunun evde kaldığını, gidip kendisini alamadıklarını söyleyerek, gözyaşı döktü. Arılı, "Herkes kendi evinde biz dışarıdayız. Oğlumu getirsinler. Allah hakkımız kimseye bırakmasın. Bıraksınlar içeriye gideyim, oğlumu getireyim. 15 gündür benim oğlum yoktur. Karakola da haber verdim, bıraksınlar içeriye gideyim. Oğlumu bulayım. Bir şey olursa oğluma sorumlusu onlardır. Oğlum Hasırlı Mahallesi'nde. Oğlumun ayağı sakattır. Annem aniden evden çıkarken oğlumu unutmuş." şeklinde konuştu.

Sur'da yasak 2 saatliğine kalktı ama cenazeler alınamadı

Sur'da yasak 2 saatliğine kalktı ama cenazeler alınamadı

Sur'da yasak 2 saatliğine kalktı ama cenazeler alınamadı

Sur'da yasak 2 saatliğine kalktı ama cenazeler alınamadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim