• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Buhari Ağçelik'in naaşı düzenlenen cenaze töreninin...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Buhari Ağçelik'in naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketine uğurlandı. Törene katılan şehidin 3 aylık eşi gözyaşlarına boğuldu.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde dün teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen özel harekat polisi Buhari Ağçelik için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehidin annesi Aynur, kardeşi Nasuhi ve eşi Özlem Ağçelik ile yakınları katıldı.

Tören şehidin naaşının cenaze aracından alınarak katafalka konulmasıyla başladı. Daha sonra şehidin özgeçmişi okunurken, 3 aylık evli olduğu öğrenildi.

Ardından konuşan Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, aziz şehidin ettiği yemine ve giydiği üniformaya layık olduğunu belirterek, "Şuanda mertebelerin en yücesine yetiştin. Geride bıraktığın eşin ve yakınların bundan sonra bize emanettir. Gözün arkada kalmasın. Bugün bu vesile ile hiçbir şekilde bizi bu yoldan çeviremeyecekler. Cumhuriyetimizin ve her türlü şartta kanun hakimiyetini sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra şehit için dualar okunurken, şehidin eşi Özlem ve annesi Aynur ile yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Törenin ardından meslektaşları tarafından tekbir ve salavatlarla omuzlanan şehidin naaşı, bindirildiği cenaze aracı ile memleketi Malatya'ya gönderildi.

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı

Sur Şehidi Memleketine Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim