• BIST 10107.96
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

Sınıfta uyuyan köpeğin akıbeti için suç duyurusu

Sınıfta uyuyan köpeğin akıbeti için suç duyurusu
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan bir öğrenci, soğuk hava nedeniyle öğrencilerin ders gördüğü sınıfa sığınan...

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan bir öğrenci, soğuk hava nedeniyle öğrencilerin ders gördüğü sınıfa sığınan ve burada uyuya kalan köpek ile kampüsteki diğer köpekleri göremeyince, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Umuttepe Kampüsü'nde, bir süre önce, öğrenciler sınıfta ders görürken çekilen bir fotoğraf sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşıldı. Fotoğrafa göre, soğuk hava nedeniyle bir köpek sınıfa sığınmıştı. O köpek, çok sayıda öğrencinin içeride ders görmesine aldırmadan içeride uyuya kalmıştı. Belediye yetkilileri de kampüs içerisinde bulunan ve küpesiz oldukları belirtilen köpekleri topladı. Ancak, işlemlerin ardından köpekler tekrar kampüse bırakılmadı. Bunun üzerine, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan bir öğrenci bu durumdan şikayetçi oldu.

Kocaeli Adliyesi'ne şikayet dilekçesini veren öğrenci, şunları kaydetti: "Okulumuzun bulunduğu Umuttepe Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu Bölümü'nden Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'nün talimatıyla küpesiz sokak köpekleri 8 Ocak 2016 günü saat 10.40 civarında toplanmıştır. Ben Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü Başkan yardımcısıyım. Kulüp olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'yle koordineli olarak çalışıyoruz. İlgili yönetmelik gereği belediye görevlileri küpesiz hayvanları topladıktan sonra Kandıra Bakım Evi'nde veteriner hekim gözetiminde aşı ve küpeleme işlemini takiben hayvanları aldıkları yere teslim etmeleri gerekmektedir. 8 Ocak 2016 tarihinde üniversite kampüsünden toplanan küpesiz köpeklerin akıbetini öğrenmek için kulüpte görevli arkadaşlarım bakım evine gitmişler ve belirtilen tarihte toplanan köpeklerin bakım evine getirilmediğini öğrenmişler. Daha sonra veteriner hekimden toplanan köpeklerin bakım evine getirilmediğini öğrenmişler. Daha sonra veteriner hekim G. K. gözetiminde 34 ZT 9076 ve 34 ZT 9453 plakalı belediye araçları ile kampüsten toplanan köpeklerin İzmit merkezinde bilinmeyen bir yere bırakıldıklarını ve köpeklerin akıbetlerinin belli olmadığını öğrendik. Kampüsteki Yabancı Diller Yüksekokulu'nun çevresinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarından köpeklerin nasıl toplandığı ve kimler tarafından nereye götürüldüğü tespit edilebilir. Yukarıda anlattığım şekilde görevlerini kötüye kullanan belediye görevlilerinden şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim