• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Şimşek soğuk davranmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bir gazetenin haberiyle bilgi veren Reza Zarrab, bakanın ‘MASAK’a sorayım bakalım neyin nesi bu’ demesi üzerine bir arkadaşına danışmış.
Zarrab ondan “Şimdi senin şirketlerin dahil her şeyin inceleneceği garanti. Haber yayınlansaydı da zaten bu olacaktı. Kendini bildirmişsin” yanıtı alınca korkuya kapılmış.
 
“BÜYÜK Rüşvet Operasyonunun” kilit ismi Reza Zarrab’ın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de görüştüğü, Şimşek’in, “Ben bunu MASAK’a sorarım” demesi ve belgeleri alması üzerine çok korktuğu ortaya çıktı. Zarrab, “Közü kendimiz mi alevlendirdik acaba, inşallah öyle yapmamışızdır” derken, aracı arkadaşı, “Belki uyuyan şeyi uyandırdık” tepkisi verdi. Zarrab, aynı konuşmalarında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Şimşek’in diğer bakanlardan farklı olduğunu da belirterek Şimşek’in kendilerine soğuk davranmasından yakındı.
 
ŞİMŞEK BELGEYİ İSTEDİ
 
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Reza Zarrab, 8 Ekim 2013 günü saat 17.50’de arkadaşı A.H. ile telefon görüşmesi yaptı. O görüşmede Zarrab, bir gazetede çıkacak düzmece ve şantaj amaçlı olduğunu söylediği bir haberle ilgili bilgi verdi. Ancak Bakan Şimşek, Zarrab’ın sözlerine rağmen metnin fotokopisini, “MASAK’a sorayım, bakalım neyin nesi bu” diyerek istedi. 
Arkadaşına, MASAK’ın Şimşek’e bağlı olduğunu anımsatan Zarrab, “Sence 
görüşmem iyi mi oldu, kötü mü” diye sorunca, “Fotokopiyi almışsa muhakkak kontrol ettirecektir, senin şirketin dahil her şeyin inceleneceği garanti. Haber yayınlansaydı tehlike de buydu. Sen kendi elinle bildirmişsin zaten” yanıtını aldı.
 
TUHAF BİR İNSAN
 
Zarrab bunu üzerine sözlerini, “Biliyorsun Ali Babacan’la aynı kafa yapısında. İkisi de ihracat rakamlarıyla çok ilgilenmiyor. Tuhaf bir insan, diğerleri gibi değil. Gitmeden önce de bana söylemişlerdi” diye sürdürdü. Şimşek’in fotokopiyi, odadan çıkmalarına rağmen isteyip almasının kötü olduğunu da anlatan Zarrab, saat 17.59’da da dosyaya göre bir bakanın çok yakını olduğu belirtilen R.B. ile görüştü.
 
KÖZ ALEVLENDİ Mİ
 
Yanına gittiği Şimşek için, “O biraz soğuk” diyen Zarrab, soru üzerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde herhangi bir soruşturmanın olmadığını anlattı. “Olsa zaten onu sen hemen ilk ağızdan duyacaksın” yanıtını alan Zarrab, artık konuyu kurcalamayacağını; ancak nereye varacağını da bilmediğini vurgulayıp, “Köz acaba alevlendi mi” diye sordu. R.B. de, “Belki uyuyan şeyi uyandırdık, bilmiyorum; inşallah öyle yapmamışızdır” yanıtı verdi. 
 
TAMAM BABA 
 
12 dakika sonra da Zarrab, çok önemli bir siyasetçi ile görüştü. Siyasetçi “Şimşek ile görüştünüz mü?” sorusunu yönelttikten sonra söz konusu haberle ilgili olarak o gazetecinin yöneticisi olduğu anlaşılan F.K.’nin kendisini aradığını, konuya el konduğunu bildirdi. Dosyaya göre bu siyasetçi, bir diğer şikâyeti konusunda da Zarrab’ı, “Tamam baba, o konu benim işim, abinin işi, sen merak etme” diyerek sakinleştirdi.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim