• BIST 10095.82
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

'Sarıkamış'a kayakçılar traktör römorkuyla çıkarılıyor' iddiası

'Sarıkamış'a kayakçılar traktör römorkuyla çıkarılıyor' iddiası
Kristal kar, sarı çam ormanları ve eşsiz tabiatı ile kayak severleri bekleyen Sarıkamış kayak merkezinde otelciler muammaya dönüşen telesiyej onarımına...

Kristal kar, sarı çam ormanları ve eşsiz tabiatı ile kayak severleri bekleyen Sarıkamış kayak merkezinde otelciler muammaya dönüşen telesiyej onarımına alternatif buldu. MHP Sarıkamış İlçe Başkanı Zülküf Koçak'ın iddiasına göre, turizmciler kayakseverleri zirveye taşımak için traktör seferleri düzenliyor.

MHP Sarıkamış İlçe Başkanı Zülküf Koçak, kayak sezonunun yarısını kayıpla geçiren otellerin problemlerini dile getirdi. Koçak, geçen hafta sonu düzenlenen "Sarıkamış Kış Oyunları" programına katıldığını ve gözlemlerde bulunduğunu anlattı. Turizm işletmecileriyle istişarelerde bulunduğunu vurgulayan Koçak, etkinliklere katılımın çok düşük olduğunu ve etkinliği yapanların geniş anlamda düşünemediklerini savundu. Koçak, haftalar öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın açtığı ama onarım işlemlerinin bitmediğinin anlaşıldığı telesiyejin son programda tekrar açıldığını halen daha onarılmadığının acı bir şekilde görüldüğünü öne sürdü.

Gelişmeler karşısında 3 ay para kazanacak turizmcilerin traktör römorku ile kayakçıları zirveye taşıdıkları savunan Koçak, bunun da hafta sonları yoğunluğa neden olduğunu, 15-20 kişi alan römorkların kısa günlerde kayak için Sarıkamış'a gelen misafirlerin sıra bekleyerek zamanlarının geçtiğini aktardı. Özellikle Karanlık Dere tarafında kayak yapan kayakçıların durumuna değinen Koçak, "Taşıma su ile değirmen dönmez diye bir ata sözümüz var. Şimdi burada traktöre 15-20 kişi doldurup zirveye Bayraktepe'ye götürüyorlar. 15-20 kişi götürüldüğü zaman altta 200-300 kişi yığılıyor. Bu yığılan insanlar huzursuz oluyor. Aralarında konuşuyorlar, adamlar buraya kaymak için gelmiş, günlerde kısa ve orada gününü beklemekle geçiriyor." dedi.

Turistin de gelmemesi ile otelcilerin resmen kan ağladıklarını sözlerine ekleyen Koçak bir çağrıda bulunarak, "Burada insanlar yatırımlar yapmışlar. Sarıkamış'a bir an önce sahip çıkılsın istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim