• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri davul zurna eşliğinde tanıtıldı

Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri davul zurna eşliğinde tanıtıldı
Şanlıurfa'da birbirinden güzel 150 çeşit yöresel yemek, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde davul zurna eşliğinde tanıtıldı.

Şanlıurfa'da birbirinden güzel 150 çeşit yöresel yemek, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde davul zurna eşliğinde tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi yakınlarındaki Gastronomi Merkezi bahçesinde etkinlik düzenlendi. Ciğer kebabından haşhaş kebabına, tava yemeklerinden etli-etsiz çiğköftelere kadar birbirinden lezzetli 150 çeşit yemek, hamarat aşçılar tarafından etkinlik alanında adeta şölen havasında hazırlandı. Tescilli lezzetler, alanda davul zurna ve sıra gecesi ekibinin keyifli müzikleri eşliğinde katılımcıların beğenisine sunuldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, alanı gezerek yemeklerden tattı. Katılımcılara kendi elleriyle Şanlıurfa'nın önemli lezzetlerinden olan tirit yemeğinden ikram eden Beyazgül, "İnanıyorum ki birçok turist sadece Göbeklitepe sadece Halfeti sadece Harran'ı görmek için nasıl geliyorsa bundan sonra lezzetleri için de Şanlıurfa'ya gelecek" diye konuştu.

Yemekleri tadan vatandaşlar, Şanlıurfa'nın lezzetlerinin tanıtımında emeği geçenleri tebrik etti.

Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri davul zurna eşliğinde tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim