• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Putin-Kerry görüşmesi başladı

Putin-Kerry görüşmesi başladı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son 7 ay içinde ikinci kez ülkesine gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi Kremlin Sarayı'nda kabul etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son 7 ay içinde ikinci kez ülkesine gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi Kremlin Sarayı'nda kabul etti. Kerry, bugünkü temasları kapsamında daha önce de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüş, ancak görüşme sonrasında bir açıklama yapılmamıştı. Hem Putin hem de Kerry, görüşmenin başında ABD ve Rusya'nın birçok krizin çözümü noktasında beraber çalışabileceklerini vurguladı

Görüşmenin başında kısa bir değerlendirmede bulunan Putin, ABD ve Rusya'nın Suriye'deki ağır krize birlikte çözüm aradıklarını söyledi. Putin ayrıca Kerry'ye "Bugün Rus Dışişleri Bakanlığı'nda önemli görüşmeler yaptınız. Sayın Lavrov beni teklifleriniz ve daha fazla görüşmeye ihtiyaç olan konular hakkında bilgilendirdi." dedi.

Putin, şu ifadeleri ekledi: "Biliyorsunuz sizinle birlikte en ağır krizler için çözümler arıyoruz. Paris'teki görüşmemizden sonra (Vladimir Putin - ABD Başkanı Barack Obama görüşmesi) ABD tarafının Suriye de dahil olmak üzere bu krizlerin nasıl çözülebileceğine dair kendi vizyonunu hazırladığını biliyorum."

PUTİN'DEN KERRY'YE "BİRAZ DİNLENİN" ESPRİSİ

Vladimir Putin, ayrıca görüşmenin başında bir de espri yaptı. Putin, dışişleri bakanlarının izlerini takip etmenin kendisi için zor olduğunu belirterek, "Sizi, sizin hareketlerinizi takip edebilmek için çabalıyoruz. Biraz uykuya ve biraz dinlenmeye ihtiyacınız var." diye konuştu.

KERRY: ABD VE RUSYA'NIN BİRLİKTE YAPABİLECEĞİ ÇOK ŞEY VAR

Kerry ise görüşmenin başında yaptığı kısa değerlendirmede Suriye konusunda birinci ve ikinci Viyana toplantılarının birçok fırsatı beraberinde getiren iyi başlangıçlar olduğunu vurguladı. Kerry, hem kendisinin hem de Rus meslektaşı Lavrov'un, daha ileri gidilebilmesi için ABD ve Rusya'nın birlikte yapabilecekleri çok şey olduğu konusunda uzlaştıklarının çok açık olduğunu kaydetti.

Kerry ve Lavrov'un bugünkü görüşmelerindeki gündem maddelerini ağırlıklı olarak Suriye konusunu oluşturduğu belirtiliyordu.

Kerry ve Lavrov, daha önce farklı yerlerde de olmak üzere 2015 yılı içerisinde tam 20 kez görüşmüşlerdi. Kerry, bu ziyareti ile son 7 ay içinde ikinci kez Rusya'ya gelmiş oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim