• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Pereira: Galatasaray top oynamadı

Pereira: Galatasaray top oynamadı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, derbi maçta Galatasaray’ın top oynamadığını ve pozisyona dahi girmeden bir puanla ayrıldığını söyledi.

Süper Lig'in 9. hafta derbi maçında takımının sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik adam, sahaya kesinlikle kazanmak için çıktıklarını belirterek, "Çok rahatlıkla 2 - 0, 3 - 0 maçı bitirebilirdik. Sahadaki futbolumuzu kazanmak üzerine kurgulamıştık. Son pasları istediğimiz gibi aktaramadık. Daha erken bir şekilde skoru 2 - 0 veya 3 - 0 yapabilirdik. Maçı daha önce koparabilirdik. Sonuç istemediğimiz gibi oldu." dedi.

Türkiye'de Galatasaray’a karşı ilk derbisinin olduğunun hatırlatılması ve derbi hakkında söylenenleri yaşayıp yaşamadığının sorulması üzerine Pereira, "Harika bir atmosfer gördüm. Mükemmel bir hava vardı. Çok iyi futbol sergiledik. Taraftarımız bize verdiği destekle galibiyeti hak etti. Ancak onlara istedikleri galibiyeti vermek için çalıştık ama olmadı. Bu derbiyi yaşamak güzel bir duyguydu." diye cevap verdi.

Bir gazetecinin, 'Maçın bitiminde siz taraftarları alkışlarken ilk kez tribünden tepki gördünüz. Protestolar yapıldı. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz' demesi üzerine Portekizli teknik adam, "Futbolda böyle şeyler olur. Kazandığınız zaman herşey güzeldir. Kazanamadığınız zaman sıkıntı olur. Fenerbahçe'nin nasıl oynadığını iyi değerlendirmek iyi analiz etmeniz lazım. 3-4 farkı açabilecek pozisyonu bulduk. Ancak değerlendiremedik. Taraftarın desteğini hissettim. Kazansaydık daha farklı olurdu. Futbol böyle." karşılığını verdi. 

"1,75 BOYUNDAKİ BİR OYUNCU İKİ UZUN BOYLU OYUNCUMUN ARASINDAN KAFAYLA GOLÜ ATTI"

Derbi maçta rakiplerinin pozisyona dahi girmeden beraberlikle ayrıldığını kaydeden tecrübeli hoca, "Biz 1 - 0 öndeyken rakip gol atmak istiyordu. Gol atmak isterken bize pozisyon fırsatı da sundular. Galatasaray bu akşam pozisyona girmeden beraberlikle ayrılmayı başardı. Bu akşam konuşmamız gereken konulardan birisi buydu. Oynamayan bir rakip buradan puanla gitti. 3. veya 4. golü bulabilecekken maalesef rakibin bize bıraktığı fırsatlardan yararlanamadık. Rakip üzerimize geliyordu. Arkada boşluklar bıraktı. Bu boşlukları değerlendiremedik. Hiç pozisyon bulmadan puan aldılar." ifadelerini kullandı. 

Takımın duran toptan goller yediğinin hatırlatılması üzerine Pereira, "Bugün akşam yaptığımız bir hatadan dolayı duran toptan golü yedik. 1,75 boyundaki bir oyuncu iki uzun boylu oyuncumun arasından kafayla golü attı. Biz fırsatları değerlendiremedik. Ben sahada futbol oynayan Galatasaray görmedim. Rakip savunma yaptı." diye konuştu.

Türkiye'de 3 aydır görev yaptığını ifade ederek, "Rakiplerimizin hocaları uzun yıllardır bu ülkede görev yapıyorlar. Ben onlarla bizim oynadığımız oyunları kıyaslıyorum. Birçok yeni oyuncum olmasına rağmen Beşiktaş karşısında çok iyiydik ancak maçı kaybettik. Bu akşamda çok iyi futbol oynamamıza rağmen maçtan beraberlikle ayrıldık. Biz takım olarak iyi futbol oynuyoruz." diyen tecrübeli teknik adam, maç bitiminde De Souza ile arasında yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine ise şunları ifade etti: 

"O andaki konuşmamızda yediğimiz golü konuşuyorduk. Zaten el kol hareketlerimizden anlamışsınız. Kısa boylu oyuncuya nasıl kafa vurduğunu tartışıyorduk."

"KESİNLİKLE ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Portekizli hoca, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını da belirterek, "Ben kesinlikle hissediyorum. Sezon sonunda şampiyon olacağız. Yüksek seviyede oynuyoruz. Eğer biz bunu sağlarsak beraberliklerden daha çok galibiyetler alacağız." dedi.

Öte yandan Vitor Pereira'nın sesinin kısık olduğu için basın toplantısının 20 dakika süreceği belirtildi. 

FUTBOLCULAR AÇIKLAMA YAPMADAN AYRILDI

Maçın bitiminde ise her iki takımın futbolcuları stattan açıklama yapmadan ayrıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim