• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Osmanlı torunu Boris, İngiltere'nin yeni başbakanı oldu!

Osmanlı torunu Boris, İngiltere'nin yeni başbakanı oldu!
İngiltere'de, eski Dışişleri Bakanı ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin lideri seçildi. Muhafazakar parti liderliğine seçilen Johnson ülkenin 77. Başbakanı oldu.

Muhafazakar Parti'nin yeni lideri olarak seçilen Boris Johnson'ın yarın öğleden sonra görevi, Theresa May'den devralması planlanıyor. Brexit Partisi lideri Nigel Farage, yaptığı açıklamada "Boris Johnson'ın yeni lider olarak seçilmesi sadece Brexit için değil, Muhafakar Parti için de 'yap ya da öl' anlamına geliyor" dedi. Boris Johnson ise "Zorluklar bizi yıldıramaz, ne yapabileceğimizi biliyoruz. 31 Ekim'de Brexit'i gerçekleştireceğiz. Brexit'in getirebileceği fırsatları değerlendireceğiz." diye konuştu.

Bu arada, Britanya Adalet Bakanı David Gauke, görevinden yarın istifa edecek. Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, "Brexit anlaşmasının onaylanmasını kolaylaştırmak için Boris Johnson ile çalışmaya hazırız. Geri çekilme anlaşmasının onaylanmasını kolaylaştırmak ve düzenli bir Brexit'i başarmak için Boris Johnson ile çalışmaya hazırız." şeklinde açıklama yaptı.

İngiltere Brexit Bakanı Stephen Barclay ise "Boris Johnson'ın yeni lider olarak seçilmesi, Brexit'e yaklaşımına açık bir onay, yetki" dedi. İngiltere Brexit Bakanı Stephen Barclay ise "Boris Johnson'ın yeni lider olarak seçilmesi, Brexit'e yaklaşımına açık bir onay, yetki" dedi. ABD Başkanı Donald Trump, Britanya'nın yeni başkanı olması nedeniyle Boris Johnson'u tebrik etti

İNGİLTERE'NİN YENİ BAŞBAKANI BORİS JOHNSON KİMDİR?

Ali Kemal'in ilk eşi olan İngiliz hanımından olan öz torunu Stanley Johnson'ın oğlu olan Boris Johnson, İngiltere Dışişleri Bakanı oldu. İngiltere'nin AB'den çıkmasının ateşli savunuculuğunu yapan Boris Johnson, İngiliz Muhafazakar Parti parlamenterliği yaptı.

Boris Johnson, büyük dedesi gibi gazetecilik yaptı. 'The Spectator' dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. 1 Mayıs 2008 tarihinde Muhafazakar Parti adayı olarak Londra belediye başkanı seçildi.

Boris Johnson'un dedesi Osman, eski büyükelçi Zeki Kuneralp'ın baba bir kardeşiydi

Eski Londra Belediye Başkanı olan Boris Johnson, Damat Ferit Paşa hükümetinin İçişleri ve Milli Eğitim Bakanı olan Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'un oğlu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim