• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Organik elmalar pekmeze dönüşüyor

Organik elmalar pekmeze dönüşüyor
Ordu'nun Fatsa ilçesinde hasadı yapılan elmalar, geleneksel yöntemler ile pekmeze dönüştürülüyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde hasadı yapılan elmalar, geleneksel yöntemler ile pekmeze dönüştürülüyor.

Kış aylarında tüketmek üzere doğal pekmez yapmak isteyen vatandaşlar, ağaçlardan ve yere dökülen elmaları doğal pekmez yapmak için çeşitli işlemlerden geçiriyor. Yıkanan elmaları parçalara bölerek püre haline getiren vatandaşlar, sonrasında ise çuvallara doldurdukları elmaların suyunu çıkartıyor. Büyük kazanlara konulan ve yaklaşık 6 saat boyunca odun ateşinde kaynatılan elma suları, sonrasında ise pekmez haline dönüşüyor.

Fatsa ilçesi Arpalık Mahallesi'nde pekmez yapan Emrah Şen, geleneksel yöntemlerle elmayı pekmeze dönüştürdüklerini söyledi. Elma üretiminin kırsal mahallelerde yaygın olmasına karşın pekmezinin az yapıldığını ifade eden Şen, "Ağaçlardan toplanan elmalardan organik pekmez yapıyoruz. Bölgemizde ki elmalar çok sulu, tatlı ve pekmez yapılmaya diğer elma cinslerinden daha elverişli. Elmanın pekmezi üzüm pekmezinden daha iyi oluyor. bu aylarda yaptığımız pekmezleri kış aylarında sağlıklı bir şekilde tüketiyoruz" dedi.

Organik elmalar pekmeze dönüşüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim