• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C

Ordu’da Hedef 1 Milyon Turist

Ordu’da Hedef 1 Milyon Turist
Doğu Karadeniz Bölgesi'nin doğa ve deniz açısından en avantajlı illerinden biri olan Ordu, turizm cazibesini giderek arttırıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin doğa ve deniz açısından en avantajlı illerinden biri olan Ordu, turizm cazibesini giderek arttırıyor.

Son yıllarda Körfez ülkelerinden gelen turist sayısının artması üzerine Suudi Arabistan'dan Ordu'ya gelen seyahat acente ve tur operatörleri şehirden mutlu ayrıldı.

Ordu'nun tarihi, turistik yerleri başta olmak üzere tüm yönlerini yerinde görme fırsatı bulan Suudi Arabistan seyahat acenteleri ile tur operatörleri, teleferikle Ordu'nun simgesi olan Boztepe'ye çıktı. Yöresel yemekler eşliğinde Ordu'nun doyumsuz güzelliğini izleyen heyet, Çiseli Şelalesi, Haznedaroğlu Konağı, Yason Burnu ve eski Kilise, Bolaman Kalesi ve etrafındaki doğal koylarını büyük bir hayranlıkla gezerek, bol bol fotoğraf çektiler.

"TURİZMDE PASTAYI BÜYÜTECEĞİZ"

Hedeflerinin "1 Milyon Turist" olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bu hedefimize en kısa sürede ulaşmak istiyoruz. Bu amaçla tanıtım faaliyetlerimizi bölgemize turist gönderen Körfez ülkelerine yoğunlaştırdık. Sayıları yaklaşık 40'ı bulan tur operatörleri ve turizm şirketlerinin sahiplerini, rehberlerini şehrimize davet ettik" dedi.

Hedeflerinin turizmde pastayı büyütmek olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Bizim bu tür faaliyetleri yapmaktaki en büyük hedefimiz pastayı büyütmek. Karadeniz'de bu hareketi daha da geniş bir tabana yayma, daha farklı ülkelere ulaşma çabası içerisindeyiz. Bu hedef doğrultusunda birçok ülkelerden buraya gazeteci ve televizyoncu getirerek bölgemizin güzelliklerini gösteriyoruz. İnşallah pastayı büyüteceğiz. Ordu şehrimiz, sahip olduğu güzellikleri ile turizmde ben de varım diyecektir" diye konuştu.

"ORDU HARİKA BİR YER"

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun daveti üzerine Ordu'ya gelen heyet içerisinde bulunan Suudi Arabistan'da Seyahat Acenteliği yapan Mısırlı Ahmet El Hafiz, "Teleferikle Boztepe'ye çıktık. Ordu'nun bu kadar sahip olan güzelliklerini görmek için bir günün yetmeyeceğini tespit ettik. Ordu'nun tabiatını, şelalelerini ve insanlarını çok güzel buldum. Bizi en güzel şekilde ağırlayan başta Valimize ve herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tur Operatörü Asur, "Sadece Körfez ülkelerinin değil Avrupa ülkelerindeki kişilerin de buraya gelerek bu güzellikleri görmeleri gerektiğini düşünüyorum" derken, Suudi Arabistan'da seyahat acentesi olan Libyalı Adem ise, "Ordu'ya hayran kaldım ve birçok misafirimi buraya göndermeyi düşünüyorum. Özellikle Yason Kilisesi'nin mimari yapısı muhteşem. Bu güzellikleri herkesin görmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ordu’da Hedef 1 Milyon Turist

Ordu’da Hedef 1 Milyon Turist

Ordu’da Hedef 1 Milyon Turist

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim