• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Okan Bayülgen'den cumhurbaşkanlığı açıklaması

Okan Bayülgen'den cumhurbaşkanlığı açıklaması
1 Mayıs'taki polislerle fotoğrafları eleştirilerin yönü olan Okan Bayülgen, önemli açıklamalarda bulundu.

1 Mayıs'ta polislerle fotoğraf çektirmesi tepkilere neden olan Okan Bayülgen, Kübra Par'a konuştu.

Son zamanlarda politik konulardaki çıkışları çok konuşuluyor. Gezi olayları için "Havalar güzeldi. Gençler o yüzden sokağa döküldü" sözleri eylemcileri çok kızdırmıştı.

Geçen hafta 1Mayıs'ta polislerle "selfie" çektirip "Bütün gün Tünel, İstiklal, Taksim'deydim, yüzlerce canı sıkılan polis benimle fotoğraf çektirdi. Siz neredeydiniz?" diye twit atması büyük tepkiye yol açtı. "İktidar yanlısı", "Dönek" lafları havada uçuştu... Peki, kendisi bütün bu tepkilere ne diyor? 1Mayıs'ta öyle bir twit atması doğru muydu? Türkiye'nin halini nasıl görüyor? Galata'daki evinde buluşup konuştuk...

1 Mayıs'ta Taksim'de polislerle fotoğraf çektirmeniz tepki çekti. Normal miydi bu yaptığınız? 

50 yaşına geldim, memleketimde her şeyi normal karşılıyorum. Meseleleri dramatik hale getiririz biz. Gezi olayları sırasında gaz altında yürürken de beni gören polislerle fotoğraf çektiriyordum. Evin önünde her gün polisleri görüyorum, çay içip muhabbet ediyoruz. Fakat 1 Mayıs günü ilginç bir şey oldu. Cihangir'de oturan bir arkadaşımın evine gitmesi gerekiyordu.

Polis bariyerlerinden tek başına geçemeyeceği için İstiklal'i, Taksim'i ve Sıraselviler'i geçerek Cihangir'e kadar onunla yürüdüm. Her bariyerde "Geçebilirmiyiz?" diye sorduk. Polisler de "Tabii abi ama önce bir fotoğraf çektirelim" dediler. 500'den fazla kişiyle fotoğraf çektirdim. "Bu fotoğrafları bugün Facebook'a filan koymayın damillet alınıp gıcık olmasın" diye rica ettim. Fakat bir gazeteci çekip koydu... Sonra da bunu Twitter'da savundum. "Ben oradayım sen neredesin?" dedim. Ne var ki bunda? 

‘Cumhurbaşkanı adayı olsam muhalefetten çok oy alırım'

"Cumhurbaşkanı kim olacak?" tartışmasına ne diyorsunuz? 

Neden muhalefet sanki Cumhurbaşkanlığı seçimi kendisine dün söylenmiş gibi hâlâ bir aday çıkarmak için Tayyip Erdoğan'ın hareketlerini izliyor? AK Parti tarafından yönetiliyorsa neden muhalefete oy veriyoruz? O zaman AKP'li olmak daha iyi değil mi? Hiç olmazsa üzülmüyorsun... Uzun bir süre Cumhurbaşkanlığı seçimi yerine dar bölge daraltılmış bölge seçim sistemlerini konuştuk. Ne kadar vakit kaybettik farkında mısınız? En muhalif amigolar bile aynen Başbakan'ın istediği gibi seçim sistemleriyle uğraştı.

Seçim sistemi tartışması gündem değiştirme operasyonu muydu yani? 

Tabii ki öyleydi... Sonra çıkıp mevcut sistemin devam edeceğini söyleyerek gollerini attılar. Şimdi "Cumhurbaşkanı mı insin, Başbakan mı çıksın?" diye konuşuyorlar. Ey be muhalefet sen duvarı dinlemeyi bırakıp da kendi adayını çıkarsana!  

Aklınızdan geçen ideal bir Cumhurbaşkanı adayı var mı? 

Ben aday olsam muhalefetin çıkaracağı adaydan daha çok oy alırım.

Son dönemde sanatçıların ve aydınların durumu da tuhaflaştı. Ya iktidar yanlısısın ya da ödün vermez bir muhalif... Bir aydın tembelliğinden söz edebilir miyiz?

Sabah kalkar adam, hükümete karşıdır, Yılmaz Özdil'i okuyup "Vay be ne laf koymuş be" der. Akşam haberlere sinirlenir. Sabah yine kalkıp Yılmaz Özdil okur. O ona koyar bu buna koyar ama herkes halinden memnundur. Ülkemizde en büyük sorun muhalefetin muhalefet olmaya, iktidarın da iktidar olmaya alışması değil mi? Herkes halinden memnun. O zaman sokaktaki genç adam lütfen kendini öldürtmesin. 

Muhalefet muhalefet olmaya neden devam ediyor? Seçim sonuçları sizi şaşırttı mı?

Hayır, hiç şaşırtmadı. Muhalefetin "Halk bize muhalefet görevi verdi" demesini çok komik buluyorum. 80 milyon insan bir araya gelip "Şuna iktidar, buna muhalefet görevi verelim" diyen tek hücreli yaratık değildir. Halk yönlendirilebilir.

Çok basit ve sığ düşüncelerle yığınları yandaş, geri kalanı da muhalefet olarak yönetirsin. Kıta Avrupa'sı Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bunu yaşadı. Muhalefetin anlamadığı şey kendisinin de yönetildiği. Okan Bayülgen'e polisle fotoğraf çektirdi diye laf edeceğine aslında nasıl manipüle edilip kışkırtıldığına bak.

AK PARTİ'YE OPY VERENLER GAYET AKILLI

 "AK Parti'ye oy verenlerin aklı yok, manipüle ediliyorlar" demek mi istiyorsunuz? 
AK Parti'ye oy veren kitle gayet akıllıca hareket ediyor. AK Parti teşkilatlanmasını en güzel yapmış parti. Üyeleriyle iletişimi çok iyi. Piknikteki insanları bile partiye üye yapıyor. İşçi, kadın, çoluk, çocuk mangalda domates közlerken "Kardeş biliyor musun ben AK Partili oldum" diyor.

Kendini ilk defa adam yerine konmuş, sevilmiş hissediyor. Bu sistem içinde alışveriş manyağına dönüştürülmüş, telefon mesajıyla kredi aldırılmış, her biri en az bin dolar borçlandırılmış halkı düşündüğümüzde AK Parti'ye oy vermek çok akıllıca, çünkü seçimden sonra borsa yükselip dolar düşüyor. Kredi kartı borçları yüzünden intiharı düşünen adam "AK Parti özgürlükleri kısıtlıyor" denmesine aldırır mı?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim