• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Öğrenciler ODTÜ’deki Saldırıları Kınadı

Öğrenciler ODTÜ’deki Saldırıları Kınadı
Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bir öğrenci grubunun namaz kılan öğrencilere saldırmasını protesto...

Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bir öğrenci grubunun namaz kılan öğrencilere saldırmasını protesto etti.

Kampüs alanı içerisinde bir araya gelerek, öğle namazı kılan platform üyeleri, basın açıklaması yaparak, saldırıları protesto etti. Öğrenciler adına metni okuyan Selim Yağçı, ODTÜ'de konuşlanan ve adeta kendilerini ODTÜ'nün sahibi olarak gören çetelerin namaz kılan öğrencilere saldırdığını ve bazı öğrencileri darp ettiğini söyledi. ODTÜ içerisinde yaşanan bu tür hadiselerin ilk olmadığını kaydeden Yağçı, "Daha önce de benzeri tahammülsüzlükler yaşanmıştır. Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin, kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet, iftira dahil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir. Bu saldırı olayında da sanki saldırgan kendileri değilmiş gibi mazlum edebiyatı yaparak İslam'a ve Müslümanlara karşı birliktelik çağrılarında bulunmuşlardır. ODTÜ'de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünerek çığırtkanlık yapan bu karanlık taife Müslüman gençlerin bütün iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen provokatif saldırılardan vazgeçmemektedirler. Yaklaşık bir senedir İslami değerlere karşı hazımsız davranan bu provokatörler, adeta sürek avı başlatarak, namaz kılan bazı öğrencileri takip ederek, yalnız yakalayıp darp etmişler, bununla da yetinmeyip bıçak çekerek, tehditler savurarak, telefonları gasp ederek iyice ileri gitmişlerdir" dedi.

"Öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya çağıyoruz" diyen Yağçı, şunları söyledi:

"Saldırgan çeteler unutmasın ki bu saldırılar inanç değerlerimizden bizi bir adım bile geri attıramaz. Kendinize başka uğraşlar bulun. Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu olarak ODTÜ'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor, seccadelerimize kirli ellerini uzatan karanlık güruhu tövbeye davet ediyoruz."

Öğrenciler ODTÜ’deki Saldırıları Kınadı

Öğrenciler ODTÜ’deki Saldırıları Kınadı

Öğrenciler ODTÜ’deki Saldırıları Kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim