• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrenci şikayetiyle gözaltına alınan okutman serbest bırakıldı

Öğrenci şikayetiyle gözaltına alınan okutman serbest bırakıldı
Amasya'da öğrencisi tarafından 155'e yapılan şikayet sonrası Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Çise Atalay serbest bırakıldı.

Amasya'da öğrencisi tarafından 155'e yapılan şikayet sonrası Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Çise Atalay serbest bırakıldı.

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünde okutman olarak görev yapan Çise Atalay, 25 Aralık 2015 tarihinde adının gizli kalmasını isteyen bir öğrenci tarafından 155'e "terör propagandası" yaptığı iddiasıyla ihbarda bulunuldu. Ardından harekete geçen Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 30 Aralık 2015 tarihinde okutman Çise Atalay'ı gözaltına aldı.

Geceyi nezarette geçiren ve bugün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Atalay, derslerde anlattığı hiçbir şeyde suç unsuru olmadığını savundu.

Yaşanan olayın bilmeyenlerin gözünde bambaşka bir imaj oluşturduğunu aktaran Atalay, yapılanların aynı zamanda bir yıpratma çabası olduğunu ileri sürdü.

Gerçeklerin nasıl olsa ortaya çıktığını kaydeden Atalay, "Onlar da biliyorlar bunların aslında suç olmadığını. Fakat beni üzen kısım sadece bir ihbarla işin buralara kadar gelmiş olmasıdır. Üstelik dün gece gözaltında tutulmuş olmamın da halen ne gerekçe ile olduğunu doğru düzgün bilmiyorum.

Son olarak "Baskılar bizi yıldıramaz" diyorum. Tabi ki biz yolumuza devam edeceğiz. Gözaltına alınmamın sebebi, derslerde söylediğimden ziyade, dinlettiğim bir türküden dolayı zan altındayım. Nasıl o türküyü dinletebilir mişim. Derslerde söylediğim suç unsuru sayılabilecek bir şey olmadığını az önce içeride de tespit olmuş oldular. Dinlettiğim türkü Nesimi'nin Şifa istemem türküsüdür." dedi.

Olayla ilgili açıklama yapan Avukat Erdem Celalettin Türem ise müvekkili Çise Atalay'ın yapılan bir ihbar neticesinde Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğünü söyledi. Emniyet Müdürlüğü'nde kendilerine dosyanın gösterilmediğini kaydeden Av. Türem, "Biz bu durumda savcılıkta ifade vermek istediğimizi söyledik. O esnada sorulardan haberimiz oldu. Derslerde söylediği iddia edilen şeylerin bize soru olarak yöneltildiğini gördük. İşte şu türküyü dinlettiniz mi? İşte şu KPSS ile ilgili yorum yaptınız mı? İşin kötüsü bu sorular sorulurken buna dayanak olarak gösterilen ihbarın 155'e bir öğrencisi tarafından yapıldığını öğrendik." dedi.

Yapılan bu ihbar kendi adının gizli kalmasını isteyen bir öğrencisi tarafından yapıldığını aktaran Av. Türem, "İhbarcı yaptığı ihbarda "25 Aralık tarihinde ki dersimizde öğretmenimiz olan Çise Atalay bize örgüt propagandası yapıyor" şeklinde konuşmuş. Savcı ile görüştük arama kararı çıkacağını söyledi. Nihayetinde akşam saatlerinde hem evinde hem de üniversitede ki ofisinde aramalar yapıldı. Hiçbir şey bulunamadı." ifadelerini kullandı.

Avukat Türem, savcılık soruşturmasının devam ettiğini, dava açılmasının ya da takipsizlik kararı verilmesinin Çise Atalay'ın bilgisayar ve telefonundan alınan kopyaların incelenmesinin ardından karar verileceğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim