• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Nüfusa göre olay sıralamasında 8'inci olan Adana'yı algı yakıyor

Nüfusa göre olay sıralamasında 8'inci olan Adana'yı algı yakıyor
Adana'da geçen yıl işlenen 79 cinayetin 78'i aydınlatıldı. Faili meçhul kalan Azadiya Welat Gazetesi Dağıtıcısı Kadir Bagdu'nun öldürüldüğü olaya...

Adana'da geçen yıl işlenen 79 cinayetin 78'i aydınlatıldı. Faili meçhul kalan Azadiya Welat Gazetesi Dağıtıcısı Kadir Bagdu'nun öldürüldüğü olaya ilişkin çalışmaların ise sürdüğü bildirildi. Vali Mustafa Büyük, Adana'nın nüfusa oranla olay yaşanan 8.il olduğunu şehirle ilgili asayiş olaylarının fazla yaşandığı algısının doğru olmadığını söyledi.

Vali Büyük, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Jandarma Komutanı Ünsal Bulut ile geçen yıla ilişkin "Asayiş Değerlendirme" toplantısı düzenledi. Vali Büyük, şehirde geçen yıl yaşanan cinayet, terör, kaçakçılık ve uyuşturucu olaylarına ilişkin rakamsal verileri açıkladı. 2014 yılında 86 cinayetin işlendiğini kaydeden Vali Büyük, geçen yıl ise 78 cinayet işlendiğini bildirdi. Bu olayların biri dışında yüzde 99'unun aydınlatıldığını anlattı. Geçen yıl kişilere karşı 35 bin 314 suç işlendiğini, bunlardan bin 425'inin faili meçhul olduğunu ve aydınlanma oranının yüzde 96 olduğunu anlattı.

Büyük, Türkiye genelinde tutuklanan 8 bin 170 kişiden bin 22'sinin Adana'da olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Olay sayısı itibarıyla 42 bin olayın 3 bin 208'i Adana'da. Şahıs itibarıyla da bu olaylara karışan, uyuşturucuya bulaşan 66 bin kişinin 5 bin 117'si Adana'da. Tutuklama oranı yüzde 20 civarında, olay sayıları itibariyle de Adana'da çok yoğun ve başarılı bir plan gerçekleşiyor. Uyuşturucuyla mücadelede Türkiye'de 2. sıradayız. Türkiye geneliyle yapılan değerlendirmelere göre Adana'da olay sayısı fazla olduğu algısı yanlış. Olay sayılarını 100 bin nüfusa oranlayarak yapılan değerlendirmelerle Adana 8. sırada Türkiye genelinde. Yani 100 bin kişiye 2 bin 638 olay gerçekleşiyor. Her türlü olayı önleme noktasındaki çabamız devam edecek."

KADİR BAGDU CİNAYETİ

Vali Büyük, bir gazetecinin sorusu üzerine, Azadiya Welat Gazetesi dağıtıcısı Kadir Bağdu'nun hayatını kaybettiği cinayete ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Vali Büyük, "Faili meçhul her dosya kesinlikle kapatılmadan, bulunması için çaba sarf edilir. Bu da bizim önem verdiğimiz olaylardan birisi. Cumhuriyet Başsavcılığımızla birlikte emniyet müdürlüğümüz bu konuda yoğun çalışma yapmakta." dedi.

Vali Büyük, cinayetlerin aydınlatılmasıyla ilgili yüksek başarı olduğunu ancak buna rağmen bir faili meçhul bile olsa çözülünceye kadar görevlerinin bitmediğini anlattı. Büyük, "Faillerini tespit edip, adalete teslim etmek bizim görevimizdir. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Toplumumuzda olumsuzluklar oluşturmak, ihtilaf çıkarmak, birbirine düşürmek için her vesileyle bir şeyler yapmak isteyenler bulunabilir. Bunun örneklerini çok yaşadık. Milletimiz aklı selimdir. Bu tür teşebbüslere fırsat vermez." diye konuştu.

Nüfusa göre olay sıralamasında 8'inci olan Adana'yı algı yakıyor

Nüfusa göre olay sıralamasında 8'inci olan Adana'yı algı yakıyor

Nüfusa göre olay sıralamasında 8'inci olan Adana'yı algı yakıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim