• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Norveç basını Beşiktaş'a ceza bekliyor!

Norveç temsilcisi Tromsö'nün oyuncuları, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Beşiktaş karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetten sonra grup maçı oynama ümitlerinin arttığını söylediler.
Karşılaşma sırasında taraftarın Beşiktaş'a verdiği destekten de övgüyle bahseden oyuncular, "taraftarlar şahane" kelimelerini kullandılar. Norveç medyası, ikinci golün sahibi Oshua Pritchard'ı maçın kahramanı ilan etti. Oshu Pritchard da attığı gol ile, kariyerinin zirvesinde olduğunu gösterdiğini söyledi. Tromsölü oyuncular galibiyeti şampanyalarla kutlarken, Beşiktaş'a verilecek cezayla yollarına devam etmeyi ümit ettiklerini söylediler.
 
Norveç'in VG Gazetesi, "Tromsö kahramanı kariyerinin zirvesinde" başlığı ile verdiği haberde, "Beşiktaş'ın henüz 9'uncu dakikada attığı gol ile öne geçmesi, Tromsö için bir kabus oldu. Türklerin yıldız oyuncusu Hugo Pereira, hatayı affetmedi ve topu Marcus Sahlman'ın sağından ağlara gönderdi. Beşiktaş'ın golünde hatası bulunan Koppinen vücut dili ile pişmanlığını gösterdi. Tromsö açılarak hücum futbolu oynamayı tercih etti ve ilk meyvesini aldı. Kazandığı penaltıyı gole çevirdi. Pritchar'ın golü ile 2-1 galip gelen Tromsö grup maçlarını oynama ümidi yakaladı" denildi.
 
Penaltıyı gole çeviren Thomas Kind Bendiksen, "Heyecanlı değildim ama yediğimiz gol nedeniyle gergindim. Penaltıyı attıktan sonra şansın bize döndüğünü düşündüm. Şimdi grup maçı oynama şansımız var" dedi. 
 
Aften Posten Gazetesi de, "Galibiyeti kendi lehine döndürdü" manşeti ile verdiği haberde, "Beşiktaş'ın sahasında oynanan maç oldukça dramatik geçti. Daha 9'uncu dakikada atılan gol ile sahada taraftarın eğlencesi başladı. Almeida önce sarı kart görmesine rağmen Remi Johansen'in yüzüne dirseği ile vurdu ama hakem oyuna devam kararı aldı ve Almedia oyundan atılmadı. Ancak Tromsö hücum futbolu ile Beşiktaş'ı geri çekilmeye zorladı. Penaltı golü ile ilk tokadı yedi. Pritchart attığı golle, Tromsö'yü göklere çıkardı. Beşiktaş'ın taraftarı şahaneydi ama bizim az sayıdaki taraftarımız da oyunu galip bitirmemizde etken oldu" ifadelerini kullandı.
 
TÜRK TAKIMLARINI YENMEYİ SEVİYORUZ
 
Yazıda ayrıca Tromsölü oyuncuların "Teknik direktörümüz devre arasında bize 'hareketli ve paslı oynayın' dedi. Biz de onu yaptık" sözleri yer aldı
 
Dagbladet Gazetesi'nin "Tromsö Beşiktaş'ı şok etti" manşeti ile duyurduğu haberde, "Türkiye'nin büyük takımından galibiyeti kendi lehine çevirdi. İlk golden sonra Tromsö'nün Avrupa macerası son bulmuş gibiydi ama Tromsö Avrupa sahalarında kendi sahasından çok daha iyi olduğu için maçı kendi lehine çevirdi. Tolga Zengin şahane kurtarışlar yaptı. Akıllı ev sahibi oyuncuları şanslarını değerlendiremediler. Agnar Christensen devre arasında oyuncularına ne söyledi ise, ikinci yarıda sahaya bambaşka bir Tromsö çıktı. Tromsö galibiyeti kendi lehine çevirdi. Türk basını ise çok daha şakacıydı. Agnar Christensen sorulara, "Türkiye'ye tatile gelmeyi sevdiğimiz kadar Türk takımlarını yenmeyi seviyoruz" şeklinde cevap verdi" ifadelerini kullandı.
 
Yazıda ayrıca Agnar Christensen'in, "Hızımızı ve baskımızı arttırdık. Avantajı kendi lehimize çevirdik. Şimdi şansımız arttı" sözlerine yer verdi.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim