• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Mustafa Koca: Emet’in alt yapısı komple değişecek

Mustafa Koca: Emet’in alt yapısı komple değişecek
Kütahya'nın Emet ilçesinde, İller Bankası tarafından onaylanan içme suyu projesi, yağmur kanalları ve kanalizasyon projesinin birlikte ihaleye çıkarılacağı...

Kütahya'nın Emet ilçesinde, İller Bankası tarafından onaylanan içme suyu projesi, yağmur kanalları ve kanalizasyon projesinin birlikte ihaleye çıkarılacağı bildirildi. Emet ilçesinde toplamda 134 kilometre yeni su boruları hattı döşeneceği açıklandı.

Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet'in alt yapısının komple değişeceği çalışmalar da, daha önce 350 bin TL'ye yağmur kanalları ve kanalizasyon kesin proje ihalelerinin yapıldığını, şimdi ise 125 bin TL'ye mal olan içme suyu projesinin kesin kabulünün onaylandığını belirtti.

İlçenin 2053 yılına kadar yapılan alt yapı planlaması ile altyapının komple yenilenerek modernize edileceğini belirten Başkan Koca, "Geçmişten bugüne ilçemize hizmet veren Belediye başkanlarımızın ilçemize kazandırdıkları alt yapı ve içme suyu kaynakları ile hizmet verildi. Halkımızın sağlıklı yaşamı için bu hizmetleri ilçemize kazandıran başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gelişen ve zamanla deforme olan alt yapımız artık ilçemizi kaldırmıyordu. Sık sık yaşanan su arızaları, kanalizasyon sorunları, içme su kaynaklarında azalmalar bizleri yeni arayışlara yöneltti. Kamuoyunun yakınen bildiği üzere yaklaşık 7 yıl önce sorgun mevkiinde bir gölet yapımı ve ilçemize içme suyu kazandırma çalışmaları başlamıştı. Bu arada atık su arıtma tesisimin projeleri tamamlanarak yapım ihale aşamasına getirildi. 2 yıldır da yağmur kanalları, kanazalisyon ve içme suyu hattı projelerimiz ayrı ayrı ihale edilip, projeleri hazırlandı.46 milyon TL'ye mal olacak olan kanalizasyon, yağmur kanalları ve 12 milyon TL'ye mal olacak içme suyu projesinin birlikte ihale edilmesi ile hem ayrı ayrı hafriyatın, hem de zaman ve mali kaybın önüne geçilecek. Daha önce 5 milyon TL'ye mal olacak Atık Su Arıtma Tesisi ihalemiz yapılmıştı. Emet'imizin alt yapısını komple değiştirerek modern bir hale getirme çalışmalarımızda adım adım ilerliyoruz"dedi.

Başkan Koca, "Toplamda yaklaşık 65 milyon TL'ye mal olacak projelerin yarısının hibe ile yarısının ise iller bankası vasıtası ile borçlanma yoluyla yapılacak. İçme suyu projesi ile Emet geneli 134 bin metrekare yeni boru hatları döşenecek. Buda 134 kilometre boru demek. Ayrıca mevcut su depolarımız yanında merkezde 2 tane 800 tonluk 1 tane bin 500 tonluk su deposu ve 9 noktada da debi ölçer noktaları yapılacak. Bu depolar ile merkezde su yetmezliği gibi bir sorun yaşanmayacak. Emet ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın ortalama kişi başı günlük 146 litre su tüketimi hesabı ile yapılan yeni projemiz iller bankamızca onaylandı. Şimdi sıra ihale aşamasında. Bunun yanında yapımı devam eden Emet göletinden şehre su nakli ve ve arıtma tesisi projemiz için çalışmalarımıza yoğunlaşacağız. İlçe halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu. (YD-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim