• BIST 11311.06
  • Altın 6188.834
  • Dolar 42.7955
  • Euro 50.593
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 8 °C

Muratpaşa kreşlerinde yeni dönem başladı

Muratpaşa kreşlerinde yeni dönem başladı
Muratpaşa Belediyesi'nin Çağlayan, Dutlubahçe, Ermenek ve Konuksever Mahallelerinde yeni eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Çağlayan, Dutlubahçe, Ermenek ve Konuksever Mahallelerinde yeni eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Muratpaşa Belediyesi'nin 4'e ulaşan kreşlerinde yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Yeni eğitim ve öğretim yılı için tören Dutlubahçe Mahallesi'nde bulunan kreş ve gündüz bakım evinde düzenlendi. Başkanvekili İbrahim Cephaneci'nin katılımıyla gerçekleştirilen törende çocuklarla birlikte aileleri de yer aldı. Açılışta anne ve babalarının yaşadığı tatlı heyecan dikkatlerden kaçmadı. Çocukları ilk kez okula başlayan ebeveynler törenin her anı cep telefonu kameralarıyla kayda aldı.

Açılışta Başkanvekili Cephaneci, "Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar Cumhuriyetimizin geleceği için de ön koşuldur" dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için yerel yönetimlerin de sorumluluk alması gerektiğini dile getiren Cephaneci, "Özellikle eğitim alanında Muratpaşa Belediyemiz üzerine düşen sorumluluğu ziyadesiyle yerine getirmektedir. Başta okul öncesi eğitim olmak üzere, eğitim tüm aşamalarında Belediyemiz çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir" diye konuştu.

Cephaneci'nın konuşmasının ardından çocuklar hep bir ağızdan okudukları İstiklal Marşı ve Andımız'la yeni eğitim ve öğretim dönemine başladı. Törende çocukların okuduğu Atatürk şiirleri büyük alkış aldı.

Muratpaşa kreşleri

Muratpaşa Belediyesi'nin Çağlayan'da bulunan Merkez Kreş ve Gündüz Bakımevi'yle birlikte özellikle turizm sektöründe çalışan ailelerin yoğun olarak yaşadığı Dutlubahçe, Ermenek ve Konuksever Mahalleleri'nde sosyal kreşleri bulunuyor. 36-72 ay arası 460 çocuğun eğitime başladığı kreşlerde, şehit ve gazi çocukları başta olmak üzere, sosyo-ekonomik yetersizlik durumu sosyal inceleme raporu ile tespit edilen ve kayıt kabul komisyonu tarafından onay verilen ailelerin çocuklarına öncelik tanınıyor.

Muratpaşa kreşlerinde yeni dönem başladı

Muratpaşa kreşlerinde yeni dönem başladı

Muratpaşa kreşlerinde yeni dönem başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
  • 74 ilde eğitimin kalitesi geriledi!22 Eylül 2025 Pazartesi 09:30
  • Öğretmenlikte ‘İstihdam’ krizi!20 Eylül 2025 Cumartesi 15:00
  • Yusuf Tekin'den süper çözüm: “Göndermesinler”17 Eylül 2025 Çarşamba 09:00
  • ‘KYK Yurt Sonuçları’ açıklandı!12 Eylül 2025 Cuma 09:30
  • Özgür Özel, İBB'nin 16 yeni kreşini açtı!10 Eylül 2025 Çarşamba 12:30
  • Rümeysa Kadak, Oxford yüzü oldu!10 Eylül 2025 Çarşamba 10:00
  • Erdoğan, “Öğretmenler için yeni düzenleme” dedi08 Eylül 2025 Pazartesi 15:00
  • 18 milyon öğrenci yollara düştü!08 Eylül 2025 Pazartesi 12:00
  • Aydınlık'tan Yusuf Tekin’e sert tepki!05 Eylül 2025 Cuma 17:00
  • Özgür Özel, Nehir Zeyrek'in velisi oldu!03 Eylül 2025 Çarşamba 15:30
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim