• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

MHP Milletvekili Erhan Usta: AK Parti hayırcı çıktı

MHP Milletvekili Erhan Usta: AK Parti hayırcı çıktı
MHP Samsun Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Üyesi Erhan Usta, komisyonda toplumun yararına olacak tüm önergelere AK Parti'den hayır cevabı aldıklarını...

MHP Samsun Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Üyesi Erhan Usta, komisyonda toplumun yararına olacak tüm önergelere AK Parti'den hayır cevabı aldıklarını söyledi.

Usta, "AK Parti ile siyaset öyle bir hale geldi ki, verdiğimiz önergelerde ve tekliflerde bizim haklı olduğumuzu bilseler dahi "Biz şu anda buna karşıyız bununla ilgili çalışma yapıyoruz sonra değerlendireceğiz" diyorlar. Muhalefetin önergesine destek vermek ve kabul etmek yerine daha sonra biz yaptık mantığıyla hareket etmek için önergelerimize hayır diyorlar." diye konuştu.

Plan Bütçe Komisyonunda ve TBMM Genel kurulunda toplum yararına verdikleri önergelerin red edildiğini ifade eden MHP'li Usta, şunları kaydetti: "Komisyon görüşmeleri başladığı günden bu yana toplumu ilgilendiren ve toplumun yararına verdiğimiz tüm önergeler AK Parti tarafından reddedildi. Eğitim, din hizmetleri, sivil savunma uzmanlarının tazminatlarının artırılması önergemiz AK Parti tarafından reddedilmiştir. Özel hizmet tazminatlarının 21 puan artırılmasına ilişkin önergemiz AK Parti tarafından reddedilmiştir. Öğretmen ve polislerin 3600 ek gösterge alabilmesi için mücadele ettik. AK Parti çoğunluğuyla reddedildi. Esnaf, çiftçi ve muhtarlarımızın sigorta prim yükünün hazine tarafından karşılanması teklifimiz AK Parti tarafından reddedildi."

Geçen yıl 7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra MHP üzerinde algı operasyonu uygulandığını savunan Usta, şöyle konuştu: "7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti tarafından MHP hayırcı parti olarak bir algı oluşturuldu. Bizler koalisyona karşı olmadığımız gibi koalisyonun kurulması için destek vereceğimizi dahi belirttik. MHP'yi hayırcı olarak lanse eden AK Parti 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidara geldi fakat şimdi muhalefetin önergelerine kendileri hayır diyor. Halkımız kimin hayırcı olduğunu görmesi gerek. Siyaset maalesef bu kadar çirkin bir hale geldi. Halbuki biz hükümetin toplum yararına olduğunu gördüğümüz önergelerine destek verdiğimiz gibi bunu açıklıyoruz da. MHP olarak Hazinenin aylık işçi başına 100 TL destek vermesini desteklediğimizi de kamuoyunu açıkladık."

AK Parti hükümetinin muhalefeti dahi dinlemeye tahammül edemediğini anlatan MHP Samsun Milletvekili Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmiş dönemlerde kurulan koalisyon hükümetlerinde her zaman muhalefetin de önergeleri dinlendi ve kabul görülenler oldu. Şimdi ise muhalefeti dinlenmeye dahi tahammül edemeyecek durumdalar. Biz Allah bir desek buna hayır diyecek durumdalar. Yanlış siyaset anlayışları var. Uzlaşmacı değiller. Halbuki Meclis'te sadece hükümet yok. Onların aklına gelmeyip bizlerin aklına gelen çok önergeler var. Bunlar topluma ve ülkeye faydalı önergeler. Verdiğimiz önergeler illa ki para harcamaya yönelik değil. Bir çoğu kamuya gelir sağlayıcı, iktisadi hayatı rahatlatıcı önergeler. Onlara dahi hayır diyorlar."

MHP Milletvekili Erhan Usta: AK Parti hayırcı çıktı

MHP Milletvekili Erhan Usta: AK Parti hayırcı çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim