• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Meteorolojiden 8 derece uyarısı!

Meteorolojiden 8 derece uyarısı!
İstanbul güne yağışla başladı.Meteoroji, hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 8 derece azalacağı bilgisini verdi.

Günler öncesinden uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11 Temmuz Perşembe sabahı uyarılarını yineledi. Sabah saatleri itibariyle yurdun bazı bölgeleri için kuvvetli yağış beklentisini paylaşan MGM, rüzgarın hızının bazı bölgelerde saatte 90 kilometreyi bulabileceğini aktardı. Günün hava durumu verilerinde yer alan bir diğer uyarı ise sıcaklıkların 3-8 derece arası düşeceği ve soğuk havanın kendisini hissettireceği detayı oldu. İşte, bölgelerimizden günün hava durumu verileri Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Karadeniz ve Ege ile İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde yağışlı havanın yaşanacağı bilgilerini aktardı. Kuvvetli yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgarın da beklendiğini ifade eden MGM, hava sıcaklığının ise kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 8 derece azalacağı bilgisini verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Kırşehir, Yozgat, Isparta ve Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Tekirdağ ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.       

Hava durumu için son dakika uyarısı: O bölgelerde kuvvetli yağış, rüzgar ve soğuk hava bekleniyor

Hava durumu için son dakika uyarısı: O bölgelerde kuvvetli yağış, rüzgar ve soğuk hava bekleniyor

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ve doğu kesimleri ile Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yerel olarak kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR °C, 25°C
Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 26°C
Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 25°C
Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ilçeleri başta olmak üzere öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ °C, 26°C
Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya çevreleri ile zamanla iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), İç Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 34°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA KARADENİZ’DE DE DOLU BEKLENİYOR

Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel dolu yağışı ile kuvvetli gök gürültülü sağanağın etkili olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Samsun Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan duyuruya göre, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde Çorum, Amasya ve Tokat ile Samsun’un iç kesimlerinde yerel dolu yağışı ile birlikte kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim